Drugo kolo kvalifikacija: Partizan – DAC 1:0 (1:0). – Samo Marković matirao odličnog Jedličku, koji je u nekoliko navrata spasao svoj tim. – Revanš 29. jula

Na revanš u Dunajsku Stredu fudbaleri Partizana odlaze s prednošću od 1:0 (1:0), a mogli su 29. jula u Slovačku da odu na izlet. Propustili su previše stopostotnih šansi, pa svoju odličnu igru nisu naplatili. DAC je od početka imao sporednu ulogu, ali je s vremena na vreme, naročito u finišu susreta, kada se videlo da je svežiji, pokazivao i zube. Posle duže vremena u Humskoj se igralo pred publikom, među kojom su kao gosti bili i deca iz više naših gradova.

Već u drugom minutu Partizan je imao stopostotnu šansu. Posle dodavanja Jovića Gomes je glavom prosledio loptu Pantiću, koji je pogodio golmana. Minut kasnije, posle kornera s desne strane, stvorila se gužva pred golom gostiju. Ko zna šta bi bilo posle Gomesovih „makazica” da nije pogodio svog čuvara, a odbijenu loptu je s pet metara, iz teške pozicije, Vujačić poslao preko prečke. Ali, tim iz Slovačke posle goga nije izgubio glavu, pa je ubrzo pokazao da i on može da bude opasan.

U 11. minutu su Miljković i Jojić izveli lepu akciju, a posle centaršuta svog desnog beka Gomes je mogao da bira gde će da šutira, ali je Jedlička ponovo bio tamo gde treba. Nekoliko trenutaka kasnije Jović je akrobatski pokušao da dovede svoj tim u vođstvu, ali nije bio precizan. U 17. minutu je Gomes ponovo probao, ovog puta iz ne baš povoljne pozicije, međutim, golman nije morao da interveiiše.

Ali, spasa mu nije bilo minut kasnije. Pantić je doturio loptu Markoviću, on je s njom zakoračio u kazneni prostor i neodbranjivo je plasirao u levi golmanov ugao – 1:0.

Posle kraćeg zatišja ponovo je Partizan imao šansu. Jojić je s leve strane izveo slobodan udarac, Gomes je nadvisio svoje čuvare, ali je glavom poslao loptu tik pored gola. Potom su gosti ponovo prešli na polovinu domaćina što je izgledalo opasnije od onoga što su ostvarili. U 33. minutu Jojić se lepo na desnoj strani otarasio protivničkog igrača i centrirao, a Miljković se nije najbolje snašao kao napadač. Slovački golman je bio opet na muci u 35. minutu. Pantić je odlično prodro po levoj strani i pronašao Gomesa. Usledio je šut, koji je Jedlička ukrotio. U 41. minutu je Fabri dobio priliku da šutira, ali je loptu poslao nebu pod oblake. A iz neuporedivo bolje šanse, kada je Gomes posle auta gostiju preduhitrio goste i dodao loptu Jojiću, a on posle duplog pasa s Markovićem izbio sam pred golmana, ali je njegov šut bio mlak.

U 50 minutu je neverovatno kako Partizan nije dao gol. Izvanredno Markovićevo dodavanje s aut-linije Jović nije iskoristio. Istina, nije stigao loptu na vreme, ali je ipak sebi stvorio idelanu šansu. Međutim, oklevao je, pa je Jedlička otklonio opasnost, a ni u nastavku akcije se Partizan nije obradovao. U 56. minutu ponovo je, posle izvanredne akcije saigrača, Jović bio u šansi, ali je bio nesnalažljiv. Dva minuta kasnije iz kaznenog prostora, prvo Jojić s desne strane, pa Urošević s leve, oprobali su šut – bezuspešno. Potom su se zbivanja prenela pred gol Partizana, ali je njegova odbrana dva puta pravovremeno dejstvovala. Posle toga gosti su se ohrabrili i Bruneti je izveo opasan prodor po levoj strani. Uzvratio je Partizan vrlo brzo, ali posle višepotezne kombinacije Nathov šut u 68. minutu je bio slab da bi se Jedlička predao.

Stadion: Partizana. Gledalaca: 10.000. Sudija: Mae (Danska). Strelac: 1:0 Marković (17). Žuti kartoni: Jović, Miljković (Partizan), Vera, Balić, Taivo i Bruneti (DAC).

PARTIZAN: Stojković –, Miljković 8, Urošević 7, Zdjelar 7, Vujačić 8, Saničanin 7, Marković 8 (od 70. Holender 6), Jojić 7 (od 70. Šćekić 6), Gomes 7 (od 85. Milovanović –), Pantić 6, Jović 6 (od 57. Natho 7). Trener: Stanojević.

DAC: Jedlička 9, Vera 7, Bruneti 7, Balić 6 (od 70. Njije 6), Kružlijak 7, Beskorovajni 6, Divković 5 (od 70. Nikolaesku 6), Fabri 6 (od 57. Nebila 6), Taivo 5 (od 74. Šarani 6), Šefer 7, Mumu 6 (od 57. Ciganjiks 6). Trener: Nemet.

Ostavi komentar

Translate »