Ono što se već neko vreme najavljivalo sada je dobija svoju potvrdu, pošto je UEFA dala dozvolu selektorima da na EURO u Nemačkoj povedu trojicu dodatnih igrača.

Tako će svaka reprezentacija na predstojećem Evropskom prvenstvu brojati 26, umesto dosadašnja 23 člana, objavili su britanski mediji.

Podsetimo, Dragan Stojković Piksi, selektor reprezentacije Srbije, se još uoči Svetskog prvenstva u Kataru zalagao da na šampionat ide 26 fudbalera, umesto 23. Ista priča ponovo je aktuelizovana uoči početka kontinentalnog šampionata u Nemačkoj.

Evropska fudbalska unija (UEFA) je imala sluha za to i nakon glasanja upravnog odbora odlučila je selektorima da omogući proširenje sastava, zbog gustor rasporeda takmičenja ove sezone i mogućih povreda kao posledica prevelike potrošnje igrača.

Identičnu situaciju imali smo tokom Evropskog prvenstva 2021. godine, nakon pandemije korona virusa, kada je UEFA takođe dozvolila selektorima širi roster. Prema pisanju „Skaja“ to bi u budućnosti trebala i da postane uobičajena praksa za reprezentativna takmičenja.

Sada se samo čeka oficijelna objava o usvajanju ove promene, ali se veruje da će to biti samo puka formalnost.

Sport.org.rs/Sportal/M.A/N.A

 

Ostavi komentar

Translate »