Požarevac dobija atletski hram

Lokalne vlasti su se obavezale da za dve godine podignu atletski stadion, a nedavno je raspisana i javnu nabavka za izgradnju, čija je vrednost procenjena na oko 87 miliona dinara

Požarevac – Mladi atletičari Požarevca, iako najtrofejniji sportisti u gradu sa oko 250 medalja samo tokom 2019. godine, nemaju atletsku stazu, pa se za treninge snalaze kako znaju i umeju.

Grad Požarevac i Atletski savez Srbije potpisali su sredinom juna sporazum o saradnji koji podrazumeva donaciju od oko dva miliona dinara za projekat izgradnje atletskog stadiona u Požarevcu. Lokalne vlasti su se obavezale da za dve godine podignu stadion na parceli između Hipodroma i Bambi parka, a nedavno je raspisana i javnu nabavka za izgradnju.

Kako je između ostalog precizirano u konkursnoj dokumentaciji, budući hram atletike bi trebalo da ima kružnu stazu dužine 400 metara sa šest trkačkih traka, zaletišta od osam traka dužine 120 metara i borilišta za skok udalj i troskok, skok s motkom, skok uvis i bacanje koplja, kugle, diska i kladiva. Procenjena vrednost javne nabavke je oko 87 miliona dinara.

Požarevljani se nadaju da će atletski stadion biti domaćin i nacionalnim takmičenjima. Gradonačelnik Saša Pavlović rekao je prilikom potpisivanja ugovora sa Atletskim savezom Srbije da će Požarevac budućnosti biti jedan od atletskih centara u državi.

Atletski klub u ovom gradu postoji duže od 20 godina, a osnovao ga je Jovo Budimir, nekadašnji profesor fizičkog vaspitanja, koji je imao titulu počasnog trenera. Iz njega je poteklo više od trideset reprezentativaca. Trenutno, klub ima oko 27 redovnih članova. Po rezultatima se ističu Maša Rajić i Veljko Dom. Prema podacima Svetske atletske federacije za 2020. godinu, trinaestogodišnja Požarevljanka zauzima prvo mesto na svetu među atletičarkama svoje generacije. Veljko Dom je ove godine postao državni prvak na 800 metara. Svi mladi atletičari ovde rade pod trenerskom palicom reprezentativca Miloša Ilića i Miroslava Jovanovića, koji je tu od osnivanja kluba, koji trenutno vodi predsednica Dubravka Nikolić.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: