Printscreen/X/carrusel

Mlada gimnastičarka, Marija Heranz Gomez, preminula je u četvrtak u Univerzitetskoj bolnici u mestu Kabaniljas del Kampo, u Gvadalahari.

Devojka koja je predstavljala reprezentaciju Španije u gimnastici, preminula je od posledica meningitisa, saopštilo je Gradsko veće u Gvadalahari.

-Marija nas je iznenada napustila zbog strašnog meningitisa koji ju je uzeo za samo 24 sata, ostavljajući grad u neutešnoj tuzi.

-Gradsko veće želi da izrazi svoju najdublju tugu i bol zbog tako tragične okolnosti i upućuje svoje najdublje saučešće svoj Marijinoj porodici i prijateljima.

-Njenim roditeljima, Rakel i Alfonsu, njenom mlađem bratu, bakama i dekama, ujacima i rođacima, od kojih su mnogi stanovnici opštine.

-Takođe izražavamo saučešće njenim kolegama iz Gvadalahare i prethodnim, iz škole San Blas de Kabaniljas, kao i celoj porodici- navedeno je u saopštenju Gradskog veća.

Marija je bila specijalizovana za trampolinu, učestvovala je sa Španijom na Svetskom prvenstvu koje je u novembru 2023. godine održano u Birmingemu i takmičila se u uzrastu od 17 do 21 godine.

Prošle godine je bila četvrta u Španiji u kategoriji timova. U gradu je proglašena dvodnevna žalost.

Gvadalahara je proglasila dvodnevnu žalost povodom smrti sportistkinje, čime je cela zajednica pokazala koliko je Marija bila voljena i cenjena.

Njeni uspesi i borba na sportskom terenu ostaće upamćeni, a njeno prerano preminuće ostavlja prazninu koju će teško biti popuniti.

 

Ostavi komentar

Translate »