Medalje za srpske strelce na „Božićnom kupu“ u Osijeku

Serija decembarskih turnira vazdušnim oružjem nastavljena je ovog vikenda u Osijeku, uz dosta uspešan nastup srpskih takmičara.

U gradu na Dravi u petak i subotu održan je „Božićni kup“, koji je okupio strelce iz 11 zemalja, među njima i veliki broj takmičara iz Srbije.

Srpski strelci su osvojili devet medalja, od toga dve zlatne, jednu srebrnu i šest bronzanih.

Naši seniori su dominirali u takmičenjima pištoljem. Damir Mikec (Policajac) je ubedljivo trijumfovao u muškoj konkurenciji sa 243,5 krugova, a na pobedničko postolje popeo se i Duško Petrov (Kikinda), koji je osvojio srebro. Zorana Arunović (Olimpik 011) je pogodila 243,2 kruga za prvo mesto u konkurenciji seniorki.

Marija Malić (Jedinstvo Stara Pazova) je bila treća seniorka puškom.

Blizu medalja bili su i Milutin Stefanović i Sanja Vukašinović, koji su zauzeli četvrta mesta u finalima puškom, a među osam najboljih u seniorskoj konkurenciji plasiralo se još četvoro srpskih strelaca.

Što se juniora tiče, srpski talenti su „pogodili“ četiri bronzane medalje. Do trećeg mesta u nadmetanju juniora puškom došao je Aleksa Rakonjac (Pančevo 1813), a istim oružjem bronzu u takmičenju omladinki izborila je Anja Knežević (Novi BeograđUšće). Njihovi klupski drugovi su došli do bronzanih medalja u junorskim takmičenjima pištoljem – Novobeograđanka Jovana Todorović i Pančevac Marko Ninković.

Prvog dana turnira održano je takmičenje miks parova. Mešoviti par pištoljem srpskih juniora pištoljem Jovana Todorović (Novi Beograd Ušće)/Dušan Bojić (Smederevo) je osvojio bronzu u apsolutnoj konkurenciji.

U nedelju će na istom strelištu biti održana „Velika nagrada Osijeka“, na kojoj će svi strelci gađati u apsolutnoj konkurenciji.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: