Stanković: Derbi ne može da se prognozira, ali optimista sam

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je da optimista pred 165. “večiti” derbi i da se nada da će se njegov tim iz Humske vratiti sa pozitivnim rezultatom. Duel Partizana i Zvezde igra se u nedelju od 18.00 časova.

„Znate i sami, derbi je nešto na šta Srbije treba da bude ponosna, pogotovo u poslednje vreme. Partizan i Zvezda krče put srpskom fudbalu da u Evropi da imamo možda direktnog učensika u Ligi šampiona, a ko ne to, onda bar skraćene kvalifikacije“, rekao Stanković na konferenciji za medije na stadionu „Rajko Mitić“.

Derbi ne može da se prognozira, ali optimista sam

„Što se nas tiče, Ben je aut, dilema je Pavkov, da li ćemo uspeti da ga vratimo. Ako ne, koga nema bez njega moramo. Igra se na sva tri dana. Iskoristićemo i današnji dan da se spremimo i postavimo taktički kako želimo. Derbi nikad ne možete da prognozirate. Derbi dolazi u dobrom momentu za nas. Pobeda protiv Brage daje vetar u leđa, sigurnost i samopuzdanje Ja sam optimista“, rekao je trener Zvezde.

Stanković je istakao da će pred derbi biti važnija psihološka priprema.

„Ima više psihološkog nego taktičkog. Ne verujem da mi možemo njih ili oni nas da iznenade. Baš se dobro poznajemo. Njihov i naš stil igre postaje prepozantavljiv. Ne verujem da mogu da nas iznenade postavkom, načinom igre… Dosta utiče psihološki faktor. U ostalim utakmicama možda izgubiš bodove, ali derbi je poraz. Uradićemo se da se vratimo sa pozitivnim rezultatom sa stadiona u Humskoj“.

Šef stručnog štaba crveno-belih upitan je i da li će se zadovoljiti bodom.

„Igraćemo da dobijemo utakmicu. Partizan ima fenomanlan star sezone. Mnogo poštujem Saletov rad (Aleksandar Stanojević prim.aut). Izdigao je ekipu, teško primaju golove. Nije u našem mentalitetu, kao i oni, idemo na pobedu“, zaključio je Stanković.

Protimac Zvezde Aleksandar Katai takođe se nada pozitivnom ishodu na 165. večitom derbiju.

„Derbi kao derbi, uvek teško i nezvesno, bez obzira na stanje na tabeli. Biće čvrsta utakmica, moramćemo da uđemo čvrsto. Nema tu izennađenja, i ja sam takođe optrimista. Očekujemo da ćemo se vratiti sa pozitivnim rezutatom.Ne moram da dam gol u derbiju, samo da donsemeo pobedu kući. Te individulane stvari su skroz nebitne, meni je bitno šta ekipa uradi“, poručio je Katai.

Meč između Partizana i Crvene zvezde igra se u nedelju od 18 sati na stadionu u Humskoj.

Crno-beli su trenutno vodeći tim prvenstva sa 21 boda, dok su crveno-beli drugi sa 19.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: