Rus koji se od ove godine bori pod zastavom Srbije, osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 87 kg. – Danas se Nađ i Tibilov bore za bronzu

Bukurešt – Sjajan drugi dan na seniorskom EP u Bukureštu, nebo iznad glavnog grada susedne države zasijalo je srpskim zlatom. Aleksandar Saša Komarov, Rus koji se od ove godine bori pod zastavom Srbije, novi je prvak Evrope u kategoriji do 87 kg.

Sjajni borac postigao je najveći uspeh u karijeri, imao je dve bronze sa EP u Bukureštu (2019) i Rimu (2020), a sada, u srpskom dresu, je napravio iskorak. I to kako! Zgromio je sinoć u finalu Turčina Ali Čengiza, aktuelnog prvaka sveta. Savladao ga je više sjajnim rvanjem i taktikom, nego što to rezultat govori, a bilo je 4:1. Već u sedmoj sekundi 2:0, prvi deo je završen za oktavu više, a kraj za veliko slavlje.

– Iza mene su dva teška i naporna dana, ali sam veoma zadovoljan i presrećan zlatnom medaljom. Trud se isplatio, sa drugovima iz tima smo se dugo pripremali, naporno radili i ovo je rezultat maksimalne posvećenosti. Ovde se neću zaustaviti i iznad svega mi je drago što sam obradovao sve u Srbiji koji vole rvanje i sport. Nastavljam dalje – odmah posle meča podelio je junak utiske ogrnut srpskom zastavom.

Srbija danas ima još šanse za još dve medalje zahvaljujući Gergiju Tibilovu (60 kg) i Sebastianu Nađu (67 kg) koji će se boriti za bronze. Startovali su juče još Mate Nemeš (72 kg) i Mihail Kadžaja (97 kg), ali su završili učešće.

Počelo je velikom dramom i nesportskim ispadima Kerema Kamala iz Turske u meču sa Tibilovim. Poznaju se sa prošlog EP iz Zagreba, kad je, Tibilov pobedom 7:3 osvojio bronzanu medalju kao debitant za Srbiju.

Turčin je od starta protestovao, kad je poveo iz partera, pa došao do 2:0 izguravanjem Tibilova sa borilišta, stalno je tražio predah, simulirao povredu, od trenera zahetvao čelendž, pa odustajao, ali nije došao do cilja i pobede.

Sportonline.rs

Ostavi komentar

Translate »