Srbija protiv Italije za finale i medalju na EP

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije sastaje se od 21.00 sa selekcijom Italije u polufinalu Evropskog prvenstva. Direktan prenos je na Prvom programu RTS-a, strim na RTS Planeti.

Izabranici Slobodana Kovača nalaze se na korak od finala i zagarantovane medalje na Evropskom prvenstvu.

Prepreka na tom putu je selekcija Italije, koja je bila impresivna u dosadašnjem toku šampionata.

Srbija je do polufinala došla kao drugoplasirana iz grupe A, da bi u nokaut fazi eliminisala Tursku nakon ogromne borbe i neizvesnosti, a potom rutinski savladala Holandiju.

Italija je, sa druge strane, bila prva u Grupi B, da bi onda sa po 3:0 bila bolja od Bugarske i Nemačke.

Selektor Srbije Slobodan Kovač imao je zamerku na termin održavanja polufinalne utakmice Srbije i Italije.

„Promenili su satnicu i stavili da mi igramo od devet sati. Ovo je jedina utakmica na EP do sada koja se igra u tom terminu. Ne znam da li ne znaju da organizuju ili to rade namerno. Da je u osam, mogli bismo da prihvatimo, ali, šta je tu je. Došli smo do polufinala, dobar je rezultat, možemo bolje, hoćemo bolje i više. To su neke stvari koje treba da nas motivišu još više da pružimo maksimum i ostvarimo dobar rezultat“, rekao je Kovač.

Selektor ističe da tim mora da se fokusira na tim Italije, koji je prikazao veoma dobru igru tokom kompletnog šampionata i da se izbori za plasman u finale.

„Ovu generaciju upoređuju sa onom ekipom njihovog fenomena, traže način da se vrate na pobedničke staze. Ali, nije ni važno ko je sa druge strane terena. Italijani imaju motiv, ali i mi imamo motiv. Zašto da ne budemo sa Rusijom i Italijom jedina ekipa u Evropi koja je uspela dva puta za redom da bude šampion. Razmišljamo o sebi, ali normalno studiramo protivnika, probamo da im nađemo mane. Imaju mnogo vrlina, ali imaju i mana. Mislim da ćemo biti spremni, da ćemo dobro pročitati Italiju i ostvariti dobar rezultat“, podvukao je selektor Slobodan Kovač.

Meč Srbije i Italije igra se od 21.00 čas, možete ga pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a, strim je na RTS Planeti.

U drugom polufinalu sastaju se Poljska i Slovenija, taj meč igra se od 17.30.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: