„Dan D“ za Srbiju i Portugaliju – ko će direktno u Katar

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras u Lisabonu protiv Portugalije igra odlučujuću utakmicu za plasman na Svetsko prvenstvo, i samo pobeda ih direktno vodi u Katar. Utakmica se igra od 20.45.

Veliki, značajan dan za „orlove“ u Lisabonu.

Sve što su radili prethodnih meseci, sav znoj i trud, staje u 90 i kusur minuta u Lisabonu.

Selektor Dragan Stojković svestan je da Srbija nema lak zadatak, ali nedvosmisleno poručuje da su „orlovi“ u Lisabon došli po pobedu i kartu za Katar.

„Neće doći 50.000 ljudi da gleda ekipu spremnu da kalkuliše i traži samo bod. Portugalija nije takav tim, nije to ni Srbija. U Lisabonu se sastaju jedine dve neporažene ekipe u neobično brzim i mini kvalifikacijama. Došlo je vreme da vidimo ko je bolji“, rekao je Stojković na konferenciji za medije u Lisabonu.

On je dodao da ima iznenađenje za Portugalce.

„Možete da očekujete sve, ali u jedno sam ubeđen – gledaćete dobru Srbiju, spremnu da se upusti u žestoku borbu sa sjajnom Portugalijom.“

Kako je naveo, napadački stil igre sigurno neće menjati.

Od početka kvalifikacija krenuli smo sa jednim stilom, nema razloga da menjamo formaciju u poslednjoj utakmici. Poštujemo sebe, gajimo atraktivan i napadački fudbal. Naša ideja nije da se adaptiramo Portugalu, već kroz dobru igru da dođemo do nama potrebnom rezultata.“

Utakmica se igra u Lisabonu od 20.45.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: