Filip Filipović proglašen je za najboljeg vaterpolistu sveta u 2021. godini, a selektor reprezentacije Srbije Dejan Savić za najboljeg trenera. Svečana dodela priznanja održana je u Abu Dabiju.

Kapitenu vaterpolo reprezentacije Srbije Filipu Filipoviću pripalo je još jedno priznanje, ovog puta za najboljeg igrača godine. On je selekciju Srbije predvodio do zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Trofeje je počeo da „sakuplja“ još u juniorskoj kategoriji, a ukupno ih je osvojio 31.

Ovo je treći put da je osvojio ovo priznanje, prethodno je u anketi FINA izabran za najboljeg igrača sveta 2011. i 2014. godine.

Sa reprezentacijom Srbije je osvojio sve. Karijeru je počeo u Partizanu, sa velikim uspesima nastavio je u Pro Reku. Potom je bio član Radničkog iz Kragujevca, odakle je otišao u Solnok. Trenutno je član Olimpijakosa.

„Večeras sam ovde pre svega zahvaljujući saigračima i treneru koji je uspeo da složi sve kockice i dovede nas do svih uspeha. Bez njih to ne bi bilo moguće, kao i bez podrške moje porodice kojoj sam bezrezervno zahvalan“, izjavio je Filipović.

Najbolji trener planete

Najbolji trener planete

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić koji je ove godine vodio našu selekciju do zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, proglašen je za najboljeg trenera na svetu.

Pod vođstvom Savića Srbija je odbranila Olimpijski tron osvojen u Riju 2016. godine. Takođe sa reprezentaciom je 2015. osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, Svetski kup 2014, Svetsku ligu 2014. i 2015. godine. Tri puta sa selekcijom Srbije osvojio je Evropsko prvenstvo – 2014, 2016. i 2018. godine.

Kao trener sa Crvenom zvezdom je 2013. godine osvojio Ligu šampiona i Superkup Evrope.

Svečana ceremonija uručivanja priznanja održana je u Abu Dabiju.

Ostavi komentar

Translate »