Za Ginisa: Pet het-trikova u nizu!

Hrvatski fudbaler u fantastičnoj golgeterskoj seriji.

Ni Lionel Mesi, ni Kristijano Ronaldo, ni Pele, Maradona, Puškaš… Niko do svetski poznatih golgetera, već – Stjepan Lucijanić!

Ovaj hrvatski fudbaler postigao je het-trikove u pet uzastopnih utakmica i tako, ako je verovati njegovom klubu, oborio rekord koji je do prošlog vikenda držao Japanac Masaši Nakajama, koji je igrajući za Džubilo Ivatu 1998. godine vezao četiri utakmice u kojima je dao po tri gola.

Nakajama je svojevremeno dao 16 golova u četiri utakmice, a Lucijanić se u pet uzastopnih mečeva čak 20 puta upisao u strelce!

Ovaj fudbaler je član niželigaškog hrvatskog kluba Dračice iz Đakova, koji se posle 11 kola nalazi na vodećem mestu tabele sa čak 64 datih i šest primljenih golova.

Lucijanić je, inače, zaposlen u proizvodnji Osiječkog piva.

„Svi su na poslu pročitai za rekord i sada čestitke ne prestaju. Inače, radim do 16 ili 17 sati, a onda trčim na trening u 18. Nije naporno, u ovom rangu takmičenja trenira se dvaput ili triput nedeljno“, izjavio je Lucijanić, a prenosi hrvatski portal „24sata“.

Lucijanić kaže da je za ulazak u Ginisovu knjigu rekorda saigrače počastio gajbom piva, ali i navodi da mu je žao što će na priliku da nastavi seriju golova morati da pričeka.

„Šteta što se sad završila polusezona, u odličnoj sam formi i ko zna, možda bih i na idućoj utakmici dao opet tri gola. Ali ništa, moram sačekati proleće“.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: