Zvezda mora da proda najmanje dvojicu na zimu: Vieira prvi ide, za njim će možda Petković, Ristić, Srnić…

Pregovori uprave Crvene zvezde sa Ugom Vieirom oko novog ugovora tek će se zahuktati, sve bi moglo da se završi potpisom i ekspresnom prodajom u decembarskim ili januarskim danima

Manje su šanse da Portugalac Ugo Vieira ostane u Crvenoj zvezdi i za prolećni deo sezone nego da ode po završetku jesenjeg dela šampionata.

Crvena zvezda mora da prodaje u zimskim danima kako bi došla do sredstava za normalnije funkcionisanje, Vieira je prvi vrhu grupe igrača od čijeg se transfera očekuje prihod.

Rukovodstvo šampiona na sve načine mora da pokuša da ne izgubi potencijalni novac od Vieire, bez obzira što mu je cena sada manja nego pre godinu dana. U situaciji kad je klubu svaki evro dragocen, odlazak strelca 30 golova bez nadoknade predstavljao bi veliki luksuz.

Pripreme za proleće bez Uga kao da su uveliko u toku, jer se poslednji put našao među starterima na prvenstvenoj utakmici 25. septembra protiv Vojvodine.

Od tada je u prvom planu Predrag Sikimić i na najbolji način je iskoristio minutažu. Postigao je odlučujuće golove protiv Čukaričkog, Rada i Borca, pa se očekuje da i u nastavku trke ima prednost.

Posebno poražavajuće za Vieirin status je da je Crvena zvezda igrala u Čačku sa dva špica, a on počeo na klupi.

Ušao je na teren tek posle promašaja Petra Orlandića, kad se bližio kraj utakmice, a nije bilo golova. Nije uspeo da uđe u šansu, daleko je od forme iz prošle sezone.

Sve je naopako po Vieiru krenulo od letos, kad je odlazeći na letnji odmor bio uveren da će uskoro i da promeni klub. Kasnio je na početak priprema, nije ga hteo gol na Malti i na utakmici u Razgradu sedeo je na klupi.

Protiv Sasuola je bio potpuno inferioran i sve posle toga bilo je veliko mučenje za momka koji je u prošloj sezoni davao golove kao od šale.

Posmatrano sa sadašnje tačke, bolje i za njega i Crvenu zvezdu bilo je da je konkretizovano interesovanje Legije i Alavesa…

U svim pričama oko Crvene zvezde zaključak je isti – moraće da proda barem dvojicu fudbalera na zimu. Osim Uga Vieira, u inostranstvo bi mogli Marko Petković, Mihailo Ristić, Slavoljub Srnić…

Petković ima mogućnost kao i Vieira da potpiše na zimu predugovor sa novim klubom i ostavi Zvezdu bez obeštećenja, ali je sigurno da to neće da učini. Mladi reprezentativac Ristić se kotira kao Zvezdina najtraženija „roba“

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: