Ako ovo bude kriterijum, Ronaldo neće dobiti „Zlatnu loptu“!

Vraćamo se u prošlost, Mesi je već dobijao „Zlatnu loptu“ u godinama u kojima se svet pozivao na različite kriterijume!

Hajde da počnemo od 2010.

Te sezone je Barselona osvojila titulu prvaka Španije, Inter je uzeo tripletu, mnogi su verovali da će Snajder koji je uz klupske trofeje i sa Holandijom igrao finale Mondijala biti laureat uzeti trofej.

Mnogi su verovali da će Inijesta ili Ćavi završiti kao prvi zbog španskog trijumfa na Mondijalu, ali na kraju nagrada je otišla u Mesijeve ruke, njegova individualna ostvarenja su navođena kao razlog.

Dve godine kasnije, Mesi nije osvojio ništa značajno, Real je bio prvak u Španiji, ali su Španci osvojili EP. Međutim, Mesi je srušio rekord Gerda Milera po broju golova u sezoni, i ponovo je pretekao konkurente.

Taj individualni kriterijum je primenjen 2013. kada je Ronaldo bio najbolji, iako je Real ostao bez trofeja. Ali, njegovi rekordi po broju golova u Primeri su presudili.

Sada imamo novu situaciju, Kristijano je osvojio i klupsku i reprezentativnu evropsku krunu, ali gledano po individualnim statistikama, Mesi je bolji. Naime, kada se sve sabere, ovaj podatak nije nevažan.

Dao je, najviše golova, imao najviše asistencija, najviše driblinga, het-trikova, osvojio najviše trofeja, naime sa Barsom je uzeo duplu krunu i superkup, igrao je finale Kopa Amerika, bio MVP turnira sa 5 golova i 4 asistencije. I od individualnih priznanja bio najbolji napadač Primere.

I sada, kada to saberete i uzmete u obzir ono što je odlučivalo, Mesi će dobiti „Zlatnu loptu“.

Ovo samo govori koliko nedostatak kriterijuma pravi problem, nije jasno da li se nagrada dobija za celu kalendarsku godinu, šta se računa, odnosno šta odlučuje.

Upravo to navodi na pomisao da ove individualne nagrade trebauzimati sa rezervom, jer, kako kažu i treneri skreću pažnju sa tima, odnosno guraju u prvi plan stvari koje nisu najbitnije…

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: