Velikani uz SOS kanal, Vučić na potezu

Veliki broj proslavljenih sportista podržao je pismo Žarka Varajića koji je premijeru ukazao na probleme sa kojima se susreće SOS kanal.

Bivši sportisti, državni reprezentativci i sportski radnici i funkcioneri poslali su danas otvoreno pismo premijeru Srbije Aleksandru Vučiću sa molbom da spreči gašenje sportske televizije SOS kanal, zatraživši da se toj televiziji omoguće isti uslovi kao i konkurenciji.

Inicijator ideje je nekadašnji košarkaški reprezentativac Žarko Varajić, a pismo je potpisalo ukupno 49 sportista.

Oni su u pismu Vučiću naveli da je sport više od fizičke aktivnosti, već da je „snaga koja spaja, ujedinjuje, prezentuje svoju sredinu i predstavlja progres u svakom društvu“. Sportisti su ocenili da je premijer tu „snagu“ „prepoznao bolje i snažnije“ nego bilo ko pre njega, kao i da će se stipendije, dotacije i izgradnja infrastrukture „višestruko vratiti“ Srbiji u budućnosti.

Pre 20 godina sve ovo je prepoznao jedini domaći sportski televizijski kanal SOS, koji u svojoj šemi ima mesta za rekreativni, razvojni, vrhunski sport, ali i ogroman broj sati edukativnog i zdravstveno-sportskog programa. Svi mi smo zahvalni SOS kanalu što dve decenije promoviše naš sport, ali i na autentičan način čuva od zaborava najsjajnije utakmice i događaje iz blistave istorije našeg sporta u kojima smo i mi učestvovali. Istovremeno smo veoma zabrinuti saznanjem da je SOS kanal na pragu gašenja. Bio bi to nenadoknadiv gubitak za srpski sport“, navodi se u pismu sportista.

Oni su ocenili da je Srbiji potreban kanal koji se bavi „samo promocijom srpskog sporta“, a posebno školskim sportom i akcijama koje su u funkciji popularizacije fizičke aktivnosti i zdravog života.

Mi ne tražimo da SOS kanal bude privilegovan, već da ima iste uslove kao konkurenti. Zato vas, predsedniče, molimo da nam kao čovek koji zna i razume značaj sporta, pomognete da ne dozvolimo da se ugasi jedina domaća televizija koja promoviše sport kao takmičenje, ali i kao način zdravog života„, piše u pismu.

Pismo su osim Varajića podržali:
Rajko Baltić, Boris Beravs, Slobodan Branković, Ljubinko Veselinović, Dragan Vujković, Momčilo Moca Vukotić, Goran Grbović, Miroljub Damjanović, Dražen Dalipagić, Milun Delić, Ljubinko Drulović, Dragan Životić, Žarko Zečević, Moma Jakovljević, Srećko Jarić, Tadija Kačar, Stanislav Karasi, Svetlana Kitić, Mara Kovačević, Dane Korica, Vladimir Koprivica, Andrej Kulundžić, Vladislav Lale Lučić, Dušan Maravić, Radmilo Mihajlović, Savo Milošević, Mitar Mrkela, Radmilo Mišović, Dano Pantić, Žarko Paspalj, Borislav Pelević, Djorđe Perišić, Svetislav Pešić, Mirko Poledica, Vladica Popović, Mirko Puzović, Radovan Bata Radović, Ratko Radovanović, Dragoslav Ražnatović, Vuk Rašović, Spasoje Samardžić, Dušan Savić, Ljubiša Simić, Ljiljana Stanojević, Blaž Stojanović, Vladimir Cvetković, Dragan Džajić, Dragoslav Šekularac i Milutin Šoškić.

Izvor i foto 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: