Fudbaleri, pune tribine su tu ali Gospodo, gde je fudbal na derbiju?

Svetkovina srpskog fudbala, praznik srpskog fudbala, najveći meč srpskog fudbala, dan kada zbog njega u Srbiji i regionu sve staje…samo su neki od opisa večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana!

Posle ovog 153. po redu, koji se u subotu igrao na Marakani, svima je jasno da su ti opisi povezani sa prošlošću duela crveno i crno-belih. Posle ovog 153. susreta, ”večiti derbi” kao naziv utakmice koju igraju Zvezda i Partizan bi trebalo ukinuti.

Da ga nazovemo ”još večitiji derbi” i da krenemo od NULE! Da opis bude ”bruka i sramota srpskog fudbala”, jer upravo takav je bio ovaj 153. duel.

Na stranu sudijske greške kojih je apsolutno bilo na ovom meču. Ovde se ne radi o tome, ovde se radi o samoj lepoti ove igre. Doduše, lepoti koje nije bilo. Po ko zna koji put…Večiti derbi je ubijen, samo to još narodu niko nije rekao.

Foto: Telegraf

Poslednji metak u čelo ispalili su fudbaleri Zvezde i Partizana, zajedno sa svojim trenerima Miodragoim Božovićem i Markom Nikolićem. Kada kažemo fudbaleri, u tu grupu nećemo staviti samo golmane Manojlovića i Kljajića, kao i štopere Frimponga i Osojića. Ostali – neka vam je na čast!

Foto: Telegraf

Pa, zar nijednu pravu školsku, fudbalsku, akciju da ne stvorite? Zar za 90 minuta nije mogla da se pokaže neka uigrana akcija koja će izmamiti aplauze sa tribina. Zašto ste onda išli na pripreme? Zašto trenirate? Ovakvu partiju mogli ste da pružite i da ste direktno iz kafane stigli na stadion.

Partiju bolju od te nedeljom pružaju amateri u seoskim ligama već nakon 15 minuta, pošto im je toliko potrebno da ”probiju” duvan i alkohol koji su unosili noć pre.

Imali ste sve! Pune tribine, idealne vremenske uslove za igru, najjači igrački kadar, dva kola za sebe da prebolite ”teške noge” posle priprema…

Imali ste sve i ništa niste uradili da onih 40.000 ljudi na Marakani zadovoljno napuste tribine bez obzira koji rezultat na kraju da je bio. A niste zaslužili da vas gledaju.

Jedna od slabijih utakmica koje sam gledao. Ovo ne liči na derbi. Pogotovo kada ovoliki narod dođe, a ti ne pokažeš ništa. Ama, baš ništa. I golovi koji su pali su neregularni, ali to je za druge da komentarišu – rekao je posle meča Stanislav Karasi.

Koliko i sami igrači, toliko su i treneri oba tima krivi za očajan fudbal. Dokle više šahovske partije i nadmudrivanja? Ukoliko vam je do šaha, gospodo, idite na Kalemegdan pa se tamo okršite u nadmudrivanju. Table su tamo svaki dan, vi samo ponesite figure.

Tužno je to što će se ponovo sve svesti na greške sudija, nedozvoljene bakljade na tribinama, polemici za koga je sudija navijao…Uvek je neko treći kriv i uvek se nađu ”dobri razlozi” da se sakrije učinak na terenu.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Na prste jedne ruke, mada je i to previše, se mogu izbrojati izjave fudbalera koji su na kraju priznali da je igra bila loša. Vi ostali, stavite prst na čelo i zamislite se.

Bod niko ne bi trebalo da slavi, Da postoji neka fudbalska pravda ni Zvezda ni Partizan, posle onako očajne partije, ne bi smeli da dobiju bodove. Ako ne znate da igrate, onda pustite neki drugi klub da proba. Ako ni oni ne umeju, onda…onda smo u većem problemu nego što mislimo.

Izvor i foto: Telegraf (M. Marić)

Ostavi komentar

Translate »