Sud: Crvena zvezda da isplati Druliću milion evra s kamatom

Milion sa kamatom – Viši sud u Beogradu naložio je prvostepenom presudom Fudbalskom klubu Crvena zvezda da njenom nekadašnjem fudbaleru Goranu Druliću ispalti više od milion evra sa kamatama na ime duga u vezi sa njegovim transferom u špansku Saragosu, saznaje Tanjug.

Prvostpenom presudom Drulićev tužbeni zahtev je delimično usvojen, pošto je sud naložio Crvenoj zvezdi da mu isplati 1.022.583, 76 evra, dok je zahtev za preostali iznos od oko 200.000 evra odbijen.

Kamate će prema odluci suda, za period od 2005. go 2012. godine biti obračunate po stopi koju propisuje Evropska centralna banka, a za period od kraja 2012. do isplate po kamatnoj stopi propisanoj Zakonom o zateznoj kamati, sve u dinarskoj proptivrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Troškove sudskog postupka od 1.3 miliona dinara takođe idu na račun beogradskog kluba.

Ukoliko ova presuda postane pravosnažna, Crvena zvezda će biti dužna da Druliću isplati dug i kamate i sudske troškove u roku od 15 dana, a u suprotnom preti joj prinudno izvršenje.

Presuda je doneta 13. februara, a 31. maja je klub uložio žalbu na presudu Apelacionom sudu, koji će doneti pravosnažnu odluku.

Inače, nedugo nakon podnošenja ove Drulićeve tužbe sudu protiv Crvene zvezde“ bio je pokrenut krivični postupak protiv tadašnjih funkcionera FK Crvena Zvezda Dragana Džajića, Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića, zbog sumnje da su zloupotrebama prisvojili novac od transfera, pored Drulića, od još nekoliko fudbalera.

Međutim, nakon nekoliko godina suđenja, sudski postupak protiv njih je obustavljen pošto su u novembru 2012. dobili pomilovanje tadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: