Loše vesti: Partizanu preti zatvaranje Humske?

Partizanu preti zatvranje stadiona – Fudbalski klub Partizan će biti na udaru novih kazni UEFA zbog petarde i gađanja igrača Olimpijakosa flašama, pišu Novosti.

Isti izvor prenosi da klub iz Humske možda čeka i zatvaranje stadiona, a izvesno „pražnjenje kase“.

Sada se može očekivati kazna od 30.000 do 40.000 evra i zatvaranje makar jedne tribine na minimum jednoj utakmici.

Ako nešto može biti olakšavajuća okolnost, to je da incidenata oko stadiona nije bilo, mada su navijači Crvene zvezde i Olimpijakosa pokušali da prođu do Humske 1. Na putu do tamo ih je zaustavila policija.

Zakrčena stepeništa na istočnoj i zapadnoj tribini, nedostatak elektronskih brojača na svim ulazima je umereno teži, dok je petarda pod nogama Marka Marina prekršaj za koji UEFA nema tolerancije, a istovetno se tretira i gađanje igrača plastičnim flašama.

Ovaj incident se desio u poluvremenu kada su igrači Olimpijakosa krenuli ka tunelu i svlačionicama.

Zastava u duginim bojama sa grbovima Crvene zvezde i Olimpijakosa takođe je viđena na tribinama što bi delegati UEFA mogli da okarakterišu kao provokaciju na rasnoj, verskoj i seksualnoj osnovi. Evropska kuća fudbala ni za ovo ne gleda kroz prste klubovima.

Za podsećanje i opomenu služi primer da je Glazgov Rendžers zbog ubačenog papirića na teren platio kaznu od 7.000 evra.

Klub iz Humske je pre utakmice apelovao na navijače da sportski navijaju i da ne prave štetu sebi i klubu. Partizanu je već izrečena mera zabrane organizovanog navijanja u Podgorici protiv Budućnosti, te zatvaranje severa u beogradskom meču protiv Crnogoraca.

Kazna je tada izrečena zbog skandiranja navijača na utakmici protiv Zaglebja prošle godine.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: