Slobodan Branković počasni građanin Ćuprije

Slobodan Branković, legenda jugoslovenske i srpske atletike počasni građanin Ćuprije

Povodom Dana Ćuprije, održana je tradicionalna ulična trka „Memorijal Aleksandar Petrović“. Trka je kao i svake godine okupila mnogobrojne asove atletike: Veru Nikolić, Daneta Koricu, Emira Bekrića…, kao i takmičare iz zemlje i inostranstva. Srpska atletičarka Amela Terzić pobedila je u glavnoj trci na 3000m, u kojoj  su trčali i muškarci i žene zajedno.

Ulična trka u Ćupriji jedna je od najstarijih manifestacija koje se održavaju 72.godinu za redom. U trci seniora i seniorki na 3000m trčalo je 16 muškaraca i devet žena.

U ukupno 13 trka koje su održane učestvovali su takmičari iz Srbije, Slovenije, Makedonije, Mađarske, BiH, Kenije, Ukrajine, Hrvatske. Po proceni organizatora i direktora trke Dragana Zdravkovića u svim trkama trčalo je oko 450 takmičara.

Priznanje dodeljeno na svešanoj sednici

Drugog dana manifestacije održana je svečana sednica Skupštine opštine grada, gde je direktor Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković dobio, najveće priznanje, titulu  počasnog građanina grada Ćuprije za doprinos i afirmaciju atletike u tom gradu.

Velika čast za mene kao i obaveza da nastavim dalje u afirmaciji atletike. Naš cilj u budućnosti biće da od Ćuprije napravimo regionalni atletski centar sa dvoranom i stadionom za trening i takmičenja“, rekao je Branković.

Izvor i foto ASS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: