Zlatna značka Evropske atletike za Snežanu Pajkić

Potpredsednica Atletskog saveza Srbije, Snežana Pajkić-Jolović, dobitnica je priznanja – Zlatna značka Evropske Atletike.

Na 26. EA Kongresu, delegaciju Atletskog saveza Srbije, predvodio je direktor Slobodan Branković, zajedno sa menadžerom Predragom Momirovićem i dobitnicom ove prestižne nagrade.

Na predlog federacija članica; Savet EA  svake druge godine, prilikom održavanja EA Kongresa, dodeljuje ovo najviše priznanje, osobama koje su svojim radom i zalaganjem dale veliki doprinos razvoju atletike i realizaciji značajnih EA takmičenja i projekata.

Snežana je u atletici preko 30 godina. Nakon mnogobrojnih medalja koje je osvojila kao reprezentativka, kao atletski radnik i funkcioner, imala je značajnu ulogu u organizaciji najvećih atletskih događaja u našoj zemlji, među kojima je Evropsko prvenstvo u dvorani (2017), Prvenstvo Balkana u dvorani (2017), Evropsko prvenstvo u krosu (2013), Evropsko juniorsko prvenstvo (2009), kao i mnogo drugih.

Osvajačica je juniorskog srebra i bronze na 1500m, a njeno najveće dostignuće je osvajanje titutle šampionke Evrope, 1990. godine u Splitu.

– Počastvovana sam priznanjem evropske atletike. Smatram da ovo nije samo moja nagrada, već je nagrada svima nama, a posebno srpskoj atletici za sav doprinos i razvoj tokom prethodnih godina – rekla je Snežana.

Izvor i foto Telegraf

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: