Ivana rezimirala sezonu a pohvalno govorila o Novaku, Boltu…

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović imala je fantastičnu sezonu

Nažalost izmakla je zlatna medalja na Svetskom prvenstvu iz dobro poznatog razloga.

U razgovoru za „Glas Amerike“ Španovićeva se dotakla mnogih tema, a jedna od njih je bila i poređenje sa Novakom Đokovićem.

– Đoković je sila u onome što radi i oduvek sam želela da budem kao on sa te sportske strane. Uvek sam želela da se poredim sa najboljima. Sada, kada me ljudi porede sa njim, ne mislim da sam uradila koliko on, ali mi poređenje imponuje, ne samo zbog sebe, već i zbog atletike u Srbiji – rekla je srpska aletičarka.

Ivana se još jednom osvrnula na takmičenje u Londonu gde je iz bizarnog razoga ostala bez najsjanijeg odličja.

Ipak, Ivana ne očajava jer veruje da će imati prilke da ostvari ono što joj je za „dlaku“ promaklo.

– Krivo mi je zato što sam zbog trivijalne stvari izgubila zlato, ali kako se takmičenje odvijalo, bilo mi je bitno da skočim najviše što mogu tog dana. Nije tragično, imam još nekoliko svetskih prvenstava da to ispravim – kaže Španovićeva.

Foto: Marko Todorović

Jedan od najboljih atletičara svih vremena, Jusein Bolt koji se na Svetskom prvenstvu u Londonu oprostio od sporta u kom je godinama dominirao, ostavio je sjajan utisak na Ivanu koja je imala priliku da ga upozna.

– Upoznala sam ga. On je upravo onakav kakvim ga doživljavate preko televizije, čak i pristupačniji i simpatičniji. Oduševilo me je što je bio veliki u porazu. On je uradio apsolutno sve. Svaka mu čast – izjavila je Ivana Španović.

Izvor i foto Telegraf

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: