Profit FSS je više od 172 miliona dinara

Profit veći od 172 miliona – Fudbalski savez Srbije (FSS) odlično posluje i u prethodnoj godini je ostvario veliki profit, potvrđeno je na sednici Skupštine u Staroj Pazovi.

Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović rekao je da je ta organizacija, zajedno sa svojim Sportskim centrom u Staroj Pazovi prošle godine ostvarila dobit od nešto više od 172 miliona dinara.

„FSS je ostvario dobiti od nešto manje 159 miliona, a s obzirom na to da je dobit Sportskog centra nešto više od 13 miliona, ukupna ostvarena dobit je 172.246.789, uglavnom zahvaljujući posledici naplate jednog sudskog spora“, rekao je Šurbatović.

On je rekao da je ostvaren prihod od 1.384.859,045 dnara, što je za 16 odsto veće od planiranog, kao i da Sportski centar nikad bolje nije poslovao, pa je ukupan prihod nešto više od 1,5 milijarde dinara. Dodao je da agencije „Plavi plavi“ nema u finansijskom izveštaju, pošto je u toku završna faza postupka likvidacije.

„Rashodi su gotovo na nivou planiranog… S obzirom na uvećanje prihoda bilo je prostora za veću pomoć klubovima. U prethodnoj godini direktno iz budžeta smo izdvojili sredstva za postavljanje reflektora na stadionima Rada i Spartaka, kao i 13. teren sa veštačkom travom u Kragujevcu, koji je bila suinvesticija tog grada, FSS i dela sredstava UEFA. Iz tih sredstava Uefe pomogli smo klubovima Prve lige da pokriju troškove plaćanje službenih lica i druge dotacije“, dodao je on.

On je rekao da FSS kao sportska organizacija ostvaruje 62,6 odsto sopstvenih prihoda, 30,82 su dotacije iz sredstava Uefe i Fife, da su 4,26 budžetska davanja Ministastva omladine i sporta.

Naveo je da su pojedinačni prihodi najveći od sponzorstava, taksi, licenci i sudskog spora 37,67 odsto, a da je 24,93 odsto po osnovu prodaje televizijskih prava. Šurbatović je dodao da su 2016. godinu obeležili prihodi i rashodi vezani za oganizaciju Evropskog prvenstva u futsalu.

Generalni sekretar FSS rekao je i da je u izgledu potpisivanje sponzorskih ugovora sa jednom pivarom, bankom i osiguravajućom kućom, kako bi se zaokružila podrška radu Saveza, „ali pre svega plasamanu na Svetsko prvenstvo u Rusiji“.

„Stvorena je pozitivna atmosfera oko reprezentacije, ali i generalno u srpskom fudbalu“, ocenio je on.

Šurbatović je naveo da Savez namenski troši sredstva, da se 71 odsto odnosi na stručno-pedagoške aktivnosti, troškove reprezentacije, Kup Srbije i dotacije klubovima.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

One Thought to “Profit FSS je više od 172 miliona dinara”

  1. ima jedan tim

    pa nije ni čudo kako terza najavljuje smanjenje na 25 milki sad će to kokeza i vučko da srede

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: