Pravi razlog Muslinove smene sa klupe reprezentacije Srbije!

Razlog Muslinove smene loša igra u zadnje vreme i Sergej Milinković Savić …

Odveo je Srbiju na Svetsko prvenstvo posle 8 godina, ali neće voditi Orlove u Rusiji 2018. godine.Mnogi su iznenađeni ovakvim ishodom nakon pregovora između Muslina i predsednika FSS-a Slaviše Kokeze, koji nisu dali rezultata nakon više od tri sata rasprave na Terazijama.
Obe strane su ostale na svojim početnim pozicijama uoči sastanka i držali su se svojih stavova i principa.

Pošto Muslin nije želeo da popusti, odlučeno je da Srbija potraži novog selektora sa kojim bi reprezentacija išla drugim pravcem, umesto onog koji je forsirao Slavoljub Muslin, a za koji je procenjeno na nema svetlu budućnost.

Od dolaska na klupu Orlova, Muslin se uporno držao stava da ne zove Sergeja Milinković-Savića, iako je vezista Lacija igrao u fenomenalnoj formi i zaludeo je najveće evropske klubove, koji su prema pisanju italijanske štampe spremni i da plate 70 miliona evra za njega.

Na kraju je taj stav i presudio da Muslin više ne bude selektor, jer čelnici FSS-a smatraju da je reprezentaciji neophodan Milinković-Savić koji bi narednih 15 godina mogao da bude oslonac srpskog nacionalnog tima.

Međutim, nije samo Milinković Savić razlog za Muslinov odlazak, već i igra reprezentacije u poslednjih nekoliko utakmica, kao i pravac kojim je on smatrao da Orlovi treba da idu i stil igre i okosnica tima za Rusiju 2018. godine.

To su i bile glavne teme sastanka na Terazijama, ali kompromisa između njega i predsednika FSS-a nije došlo.

Naime, mnogima se nije sviđalo što Muslin u reprezentaciju zove uglavnom starije igrače, a takođe ni sistem igre koji je bio izrazito defanzivan, sa pet odbrambenih igrača, često i sa tri zadnja vezna u formaciji.

Sve je kulminiralo nakon poslednje dve utakmice, gde je Muslin izveo veoma defanzivnu postavu, a Srbija je doživela ozbiljan udarac protiv Austrije uz jednu od najlošijih igara tokom kvalifikacija, a zatim je i teškom mukom savladala Gruziju i ipak osigurala plasman na Mundijal.

I navijači su počeli da zvižde na poslednjim utakmicama, tako da je procenjeno da je vreme za promene, iako je Muslin uspeo da izbori plasman na Mundijal.

U FSS-u veruju da će drugi selektor, koji bude forsirao mlađe igrače doneti bolju igru u Rusiji, ali takođe i boljitak srpskom fudbalu na duže staze.

Izvor i foto Telegraf

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: