Petar Nenadić: Nemamo pravo na kiks

Petar Nenadić je bez ikakve dileme poslednjih nekoliko godina jedan od najboljih igrača sveta. Dok je bio klinac važio je za najvećeg talenta Evrope, momka kome je predviđana neverovatna karijera.

I ko zna šta bi se sve dogodilo u igračkom životu ovog Beograđanina da ga povrede nisu omele i nekoliko puta na duže vreme odvojile od terena.

Ova sezona je počela kao u snu. Berlin je letos u Dohi uspeo da odbrani titulu Super Glouba i tako još jednom pokaže da je bolji od mnogih bogatijih i kvalitetnijih klubova.

Trenutno ste na pripremama reprezentacije, novi tim, novi selektor?

  • I na novom smo početku, ali starom mestu. Kod nas je normalno da se treneri često menjaju, svako traži nešto svoje, a na nama je da se sve sprovedemo u delo i damo sve od sebe. Došli smo da se borimo za svoju zemlju i pokažemo se u najboljem svetlu.

Veliki je broj novih igrača u odnosu na prošlu akciju?

  • Nema tu puno novina, svi se poznajemo, nekada smo igrali zajedno, tako da nam jedini problem nedostatak vremena. Pred Poljsku smo imali tri treninga, sad ćemo imati isti broj, a mečevi su nam jako bitni. Najvažnije je da mi imamo volju i želju i da ko god bude na terenu mora da pruži maksimum.

Posle Poljske vas očekuje meč u Nišu sa Belorusijom?

  • Pobeda protiv Belorusije je moranje, drugog izbora nemamo. Ako želimo da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo onda nemamo pravo na kiks. Više niko nije naivan, ni Holandija, ni Litvanija, eto Finska je pobedila Austriju, tako da nema više takvih favorita i svaku ekipu moramo da shvatimo ozbiljno.

Belorusija ima dobar tim?

  • Odlično se poznaju, dugo su na okupu. Istina ne igra im Sergej Rutenka, ali je i pored toga Belorusija dobar tim. Ima tu momaka željnih da se dokažu, neće biti lako, ali se nadam najboljem. Ko god da igra mora da izgara na terenu. Očekujem da Čair bude ispunjen do poslednjeg mesta i da nam navijači budu osmi igra – zaključio je Petar Nenadić.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: