Nije greška ako se kaže da igra reprezentacije Srbije skoro nikada nije delovala tako dobro kao na meču protiv Poljske. Samo dva treninga je imao novi selektor Orlova, Jovica Cvetković pred put u Gdanjsk, a igra njegovih izabranika je bila skoro pa savršena.

Nije sigurno imao Cvetković magični štapić, ali je fenomenalno pripremio ekipu, spremio odličnu taktiku i sjajno motivisao igrače.

– Od prvog dana sam govorio kako verujem u ovu ekipu i nije tu bilo nikakve specijalne taktike – rekao je Cvetković. – Poznajem ove momke u dušu, radio sam sa njima i ranije je bilo predviđeno da dođu do ovog nivoa, onda kad su bili u zenitu, a nisu dobili priliku. Sad je jasno da su se o njih ogrešili, nismo velika zemlja i ne možemo da rasipamo talent. Ovo su sjajni momci i tek će se pokazati.

Kako ste motivisali tim?

– Ništa specijalno nisam rekao, ni uradio. Imam jedan dobar odnos sa igračima, nikada ih ne lažem, veruju mi i to ću da negujem. Želim da sve funkcioniše besprekorno, da govorimo ono što mislimo i imamo otvoren odnos. Iskrena saradnja je pola puta do uspeha.

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »