Obradović razmišlja da napusti tenisku reprezentaciju Srbije

BEOGRAD – Selektor muške teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović blizu je odluke da se povuče sa tog mesta, piše danas „Blic“.

Obradović, koji je na čelu Dejvis kup tima Srbije devet godina, o mogućem povlačenju razgovarao je sa najboljim srpskim teniserima.

„Iskreno, tu sam za sada, videćemo… Volim ovaj posao, tu sam već 11 godina, ali ne znam ni do kada imam ugovor. Mi se svake godine dogovaramo“, rekao je Obradović.

On je u poslednje vreme često kritikovao ishranu i rad Novaka Đokovića, kao i metode njegovog trenera Pepea Imaza, ali da smatra da između njih ne postoji nesporazum.

„Jednostavno, ne prihvatam te metode, a novinari me zovu, pitaju, i onda kažem šta mislim. Nema tu konflikta“, kaže Obradović.

Selektor Srbije, koju je 2010. godine predvodio do titule prvaka sveta, ističe da nije siguran da li se Đoković naljutio na njega zbog komentara.

„Nije me zvao da mi kaže da je ljut. Znao sam ja ranije da kritikujem i Vajdu, pa i Bekera kada je bio anemičan u boksu na Rolan Garosu, ali to su operativne stvari, konstruktivna kritika“, kazao je Obradović.

On je rekao da ne želi ni da se preko noći zaborave sve lepe stvari.

„Bogu hvala, učestvovao sam u Novakovom stvaranju svih ovih sezona, toliko toga smo prošli zajedno. Zato i mislim da imam pravo da kažem da je smršao ili da bih voleo da ima više kilograma. Ili da mi se ne sviđaju te metode s lajfkoučem. Emocije utiču na duhovnost, a ne na sportske rezultate. Ne prihvatam to“, zaključio je Obradović.

Foto Tanjug/D.Stanković, arhiva

Izvor

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: