Novak odgovorio: Proglasili ste me pohlepnim!

Đoković demantovao Britance: Proglasili ste me pohlepnim

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je cela priča oko predloga za povećanje novčanog fonda turnira, kao i osnivanje novog teniskog sindikata izvučena iz konteksta.

Prema pisanju britanskog lista „Dejli Mejl„, Đoković je zatražio od čelnika turnira da napuste salu i da je u društvu advokata predlagao osnivanje unije tenisera.

„Pročitao sam tu priču koja je potpuno izvučena iz konteksta. Predstavili ste me kao pohlepnog. Poštujem vaše pravo i slobodu da pišete, ali to nije istina. Retko kada igrači imaju priliku da razgovaraju, bilo nas je oko stotinu u prostoriji, ali nije bilo priča poput one koje spominjete o bojkot i radikalne promene“, rekao je Đoković.

„Znam da vi sada želite celu stvar da odvedete nekoliko koraka dalje. Govorite o sindikatu, o bojkotu, o tim radikalnim potezima, ali to nisu bile teme. Nikada nemamo takvu priliku da nas je tako mnogo na okupu i da razgovaramo. Niko nije izbačen iz sobe, sve se odigralo na normalan i ljubazan način. Igrači su želeli da ostanu sami, možda ćemo u budućnosti imati više takvih sastanaka pošto u pojedinačnim razgovorima nikada zapravo ne saznaš šta većina misli“, izjavio je srpski teniser

Novak je takođe demantovao da je on predložio povećanje novčanog fonda Australijan opena, kao i da će u protivnom teniseri bojkotovati takmičenje.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: