Nele Karajlić otkrio zašto navija za Partizan iako mu je Željo u srcu

Nele otvoreno o Partizanu posle dužeg vremena. Čuveni Nele Karajlić otkrio je u emisiji Oko magazin na RTS-u kako je počeo da navija za Partizan, iako je poznato da je dugo bio privržen Željezničaru.– Moj sin je počeo da navija za Partizan, onda sam i ja. Nisam ja navijač koji je zadrt. Navijam… išao sam da navijam za Smederevo protiv Ipsviča.

Karajlić je gostovao posle burne utakmice Hajduk – Rijeka na kojoj su navijači Torcide nosili transparent “Morem plovi jedna mala barka” na ćirilici, čime su želeli da isprozivaju goste koji ne šire mržnju prema Srbima. Karajlić je i u svojoj knjizi “Posle fajronta” veliki deo posvetio navijačkim podeljenostima u SFRJ, na šta je podsetio i na RTS-u.

Za Dinamo su navijali sarajevski Hrvati koji nisu bili brojni. Ali su imali svoj uticaj, ostavili su ozbiljan pečat, u sociopsihološkoj strukturi grada. Kad je Dinamo dolazio, uglavnom je dolazila ta grupacija Hrvata iz centralne Bosne. Hercegovci su bili uz Hajduk. Partizan je bio klub za koji se moralo navijati po direktivi, po pravilu službe, ako si oficir, vojnik, bez obzira na naciju. Grobari su Partizan izveli iz kasarni. Zahvaljujući trećoj generaciji klinaca, taj Partizan se oteo osnovnoj oficirskoj ideji, postao je opštenarodni pokret.

Taj detalj možete pogledati na 5.00 priloženog snimka.

Izvor i foto Telegraf

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: