Mihajlović: Bio sam spreman na obračun sa Birhofom zbog bombardovanja

Nekadašnji fudbaler i bivši selektor Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas da je tokom bombardovanja Beograda 1999. godine bio spreman na obračun sa reprezentativcem Nemačke Oliverom Birhofom, ali da ga je on u tome sprečio jer mu se izvinio pre utakmice.

Dok sam igrao, uvek mi je bio potreban ‘neprijatelj’ kako bih dao sve od sebe. Kada je bombardovanje Beograda bilo u toku, bio sam spreman da sve i svašta kažem Oliveru Birhofu. Ali, on je bio pametan. Pre utakmice je došao do mene i rekao da mu je veoma žao zbog toga šta se dešava u mojoj zemlji jer ljudi to nisu zaslužili. Rekao mi je da je uz mene. Nisam mogao da ga prebijem posle toga. To je bilo veoma razočaravajuće„, rekao je Mihajlović u intervjuu za italijanski list Korijere delo sport.

Mihajlović je govorio i o početku rata u bivšoj Jugoslaviji i tome kako mu je srušena kuća u rodnom mestu.

Prva kuća koja je uništena je bila moja. Uništio je moj najbolji prijatelj, koji je Hrvat. Bili smo kao braća. Nisam mogao da prihvatim da je to uradio i stalno sam osećao sumnju i bol. Onda smo 1999. ili 2000. igrali protiv Hrvatske i jedan dan je moj prijatelj došao u hotel. Počeli smo priču i rekao mi je da je bio primoran to da uradi jer su svi znali da smo prijatelji„, ispričao je Mihajlović.

On je rekao: ‘Pokušao sam da kažem tvojim roditeljima na svaki mogući način da moraju da odu. Morao sam da srušim kuću jer bi me ubili u drugom slučaju‘“, dodao je Mihajlović.

Mihajlovića su tokom karijere pratile kontroverze, a on je naveo da je sazreo od tada.

Njegovu karijeru je, između ostalog, obeležio i verbalni duel sa Patrikom Vijerom, kada su se tokom utakmice Lacio – Arsenal 2000. godine vređali na rasnoj osnovi.

Posle incidenta smo postali prijatelji. Mogao sam da kažem da se to (vređanje) nije desilo, ali to nije moj način, tako da sam potvrdio. Sve smo rešili, u svakom slučaju i uvek ću reći sve u lice jer pitanja rešavam kao muškarac, a ne kao kukavica„, rekao je Mihajlović.

Takođe, govorio je i o rumunskom internacionalcu Adrijanu Mutuu, koga je pljunuo, a kome je nekoliko godina posle incidenta bio trener u Fjorentini.

Mutu, koga sam pljunuo, bio je zabrinut kada sam došao u Fjorentinu. Rekao sam mu da ne brine zbog toga jer je to bila moja greška i izvinio sam mu se„, kazao je Mihajlović.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: