Kośarkaś Tomas Ertel u nemilosti Barselone zbog tajnih pregovora sa Realom?

Košarkaši Barselone vratili su se iz Istanbula, posle utakmice sa Efesom, bez Tomasa Ertela, kojem je klub zabranio da uđe u avion. Blaugrana nezadovoljna ponašanjem Francuza, koji je navodno tajno pregovarao sa Realom, što ne umanjuje sraman akt katalonskog giganta.

Neslaganje Tomasa Ertela sa upravom Barselone kulminirao je u sredu uveče, kada je klub odlučio da Francuzu ne dozvoli da uđe u avion kojim se ekipa vraćala iz Istanbula, posle utakmice protiv Efesa.

Ertel nije u planovima Šarasa Jasikevičijusa ove sezone, iako je u prethodnim sezonama bio jedan od najboljih igrača Blaugrane i direktno zaslužan za dva osvojena trofeja – Kup kralja 2018. i 2019. godine.

Francuz i Barsa trebalo je da raskinu saradnju, a put u Istanbul Ertel je trebalo da iskoristi kako bi pregovarao sa Fenerbahčeom o prelasku u tim koji sa klupe predvodi srpski selektor Igor Kokoškov.

Ipak, Ertel je imao drugačije planove – umesto pregovora sa Fenerom, Francuz je pokušao da pregovara sa madridskim Realom, što se nikako nije dopalo čelnicima Blaugrane.

Zbog takvog razvoja situacije, Ertelu je zabranjen ulazak u avion kojim se tim vraćao u Španiju, a ostavljanje igrača samog, na aerodromu u stranoj državi, u vreme pandemije kroonavirusa, izazvala je salvu kritika na račun katalonskog kluba.

Činjenica je da se ni Ertel nije poneo previše profesionalno, ali postupak Barselone je za svaku osudu, što su putem društvenih mreža i učinili brojni evroligaški i NBA igrači, poput Majka Džejmsa, Kevina Serafana i Evana Furnijea.

Pojedini mediji su potez katalonskog giganta nazvali svojevrsnim mobingom i predložili Francuzu da pravdu potraži na sudu.

Ertel se u Barselonu vratio redovnim letom, u svojoj organizaciji, a odnos između igrača i kluba dodatno komplikuje činjenica da je ugovor i dalje aktivan, odnosno da je Francuz i dalje zvanično član Blaugrane.

Potez Barselone jedinstven je u bliskoj košarkaškoj istoriji i verovatno će poslužiti kao osnov za osnaženje prava igrača, kako ubuduće ne bi bili prepušteni na milost i nemilost nerazumnim i neljudskim odlukama klubova.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: