Keš: Sledeća sezona bi mogla da bude poslednja za Nadala

Rafa ima probleme tehničke prirode i nisam siguran da ih je rešio. Mora da popravi neke stvari – rekao je australijski stručnjak

Sledeća sezona će biti poslednja za Rafaela Nadala. Tako tvrdi bivši australijski teniser Pet Keš koji veruje da će Španac da ode u penziju ukoliko i naredna godina bude loša. Naglašava da će morati mnogo da radi na sebi kako ne bi do toga zaista došlo.

  • Mislim da Rafa ima probleme tehničke prirode i nisam siugran da ih je rešio. Španci su prilično tradicionalni kada je tenis u pitanju, baš kao na njihovim akademijama gde samopouzdanje stiču iz dosta udaranja loptica. Moja je dobar trener, ali mislim da Nadal mora da se pogleda preko kompjutera i da pronađe nekog specijalistu koji bi mu unapredio servis – kaže Keš.

Objašnjava na šta tačno misli.

  • Neke stvari mora da popravi, mora da nađe način da dobije neke lake poene, da pronađe konstantnost sa dubokim forhendima i bekhendima što nije imao u poslednjih par godina. Kada je u dobroj formi šalje neverovatne duboke lopte, a kada nije onda je mnogo slab i ostali to znaju da iskoriste. Nije povratio samopouzdanje, vidi se to i po udarcima koje šalje u sredinu polja, to i servis su po meni glavne stvari na kojima mora da radi – zaključio je Keš i pozvao navijače da u što većem broju gledaju egzibicioni turnir u Abu Dabiju, jer ne znaju do kada će igrati teniseri poput Rafe, Conge i Berdiha.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: