Federer: Đoković će ponovo biti najbolji teniser sveta!

Legendarni švajcarski teniser smatra će u 2017. godini biti mrtva trka za prvo mesto na ATP listi, ali veruje da bi Srbin mogao ponovo na vrh

Novak Đoković i Rodžer Federer su veliki rivali na terenu, ali među njima vlada i veliko poštovanje. Iako je Švajcarac bio čak i nadmen dok je Novak kao mladi teniser krčio sebi put do vrha, kasnije je ipak došlo do uvažavanja njegovih uspeha i rezultata.

Novi dokaz respekta kakav Federer ima prema Đokoviću dolazi posle njegove izjave da je uveren da će se Srbin vratiti na prvo mesto.

Bio sam iznenađen što je Mari završio godinu kao Broj 1 zbog Novakove dominacije početkom 2016, ali svaka čast Endiju, jer on nije samo preuzeo prvo mesto, već je na njemu ostao do kraja godine. Postati svetski teniser Broj 1 na nedelju dana i okončati godinu kao najbolji nije isto, i zbog toga zaslužuje veliki respekt – rekao je Federer.

Očekujem da će Novak u jednom trenutku ponovo biti prvi reket sveta. Biće mu veoma teško u narednih nekoliko meseci, zbog svega onoga što je osvojio na startu 2016. godine. Zato mislim da će Endi ostati na čelu još neko vreme. Ali moramo da vidimo i ko će imati bolju stiuaciju sa zdravljem. Povrede takođe igraju veliku ulogu. Sigurno nas očekuje mrtva trka u narednih šest meseci ili godinu dana – zaključio je legendarni teniser.

(Telegraf.rs)

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: