Goran Drulić: Da li je trebalo Pantelić i Kokeza da uðu na teren, da bi pobedili Škote?

Vidim da pljušte kritike na račun rukovodstva Saveza. Pa šta je trebalo, da se Pantelić, Bjeković i Kokeza spuste na teren, da krenu da „uklizavaju“, da „grizu“, da nešto počne da se dešava u igri Srbije, kaže nekadašnji reprezentivac Goran Drulić.

On je komentarisao i pismo Nemanje Vidića o stanju u srpskom fudbalu.

„Nećemo ništa dobiti na taj način. Pazite, ja se sa Markom Pantelićem poznajem od 1992. godine, zajedno smo počeli u Zvezdi, Vidić je nešto mlađi, ali se isto tako znamo ceo život. Nema veze što se trenutno ne družimo, fudbal nas je spojio i veoma poštujemo jedni druge“, navodi Drulić.

Prema njegovim rečima, normalno je da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ne treba da se vređamo i da se pljujemo.

„Svako od nas je dužan da se stavi na raspolaganje srpskom fudbalu i da pomogne koliko može. Nemamo nikakve koristi od ljudi koji se ponašaju kao generali posle bitke. Oprostite, ali ja posle utakmice sa Škotskom nisam mogao da kažem ‘u redu je, momci su izginuli za Srbiju, ali nisu imali sreće“.

Drulić je istakao i da mu je neshvatljivo kako Aleksandar Mitrović nije dobio nijednu pravu loptu protiv Škotske.

„On je snažan momak, jak u duelima, pogađa mrežu iz svih mogućih pozicija. Morao je da mnogo više da bude uključen u akcije srpskog tima, kao što je bio slučaj na svim prethodnim utakmicama. Sa druge strane, treba biti objektivan, Škoti su u taktičkom smislu odigrali fenomenalan meč. Njihov selektor je perfektno zatvorio sve zone terena gde je naša reprezentacija najjača“.

Možda smo i potcenili Škote posle onog blistavog izdanja u polufinalu plej-ofa, navodi on.

„Iskusni trenerski vukovi znaju da kažu ako u glavi nisi zategnut kako treba, ne vredi ti što je kvalitet na tvojoj strani. Čini mi se da je i javnost posle Norveške pomislila da smo već na završnom turniru i da će duel sa Škotskom biti rutinsko otaljavanje posla. To nam se svima obilo o glavu“, poručio je Drulić.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: