Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai prokomentarisao je neuspeh reprezentacije u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo i tom prilikom stao u odbranu rukovodstva Fudbalskog saveza Srbije.

Katai je istakao da je prvi čovek FSS-a radi sjajan posao i da je reprezentaciji obezbedio vrhunske uslove.

„Uopšte ne mislim da je odgovornost na ljudima koji rukovode Savezom. Oni su svoj deo posla odradili najbolje što su mogli. Obezbedili su nam vrhunske uslove u Staroj Pazovi, od terena do smeštaja, pružili nam podršku uoči utakmice. Nisu mogli i fudbal da igraju. Zašto bi Slaviša Kokeza odlazio sa mesta predsednika, ako je uradio sve što je bilo u njegovoj moći. Sve je ispoštovao, da ne pričam da je čovek obećao i premije ukoliko pobedimo Škotsku. Sa njegove strane je sve bilo maksimalno korektno i ne mislim zaista da je problem u njemu“, kaže Katai.

Katai ističe da Orlovi nisu uspeli da se izbore sa ogromnim pritiskom.

„Ne bih mogao da govorim o tome da li je protiv Škotske bilo manje žara i želje kao na utakmici sa Norveškom, ne bi bilo pošteno imajući u vidu da sam u igru ušao u drugom poluvremenu. Definitivno je i važnost utakmice, taj ogroman ulog uticao na našu igru. Znam kako je bilo kada sam sa Zvezdom igrao samo jednu utakmicu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, nije lako izboriti se sa takvim pritiskom. Dobro smo se pripremili, uradili kompletnu analizu Škotske, ali, nažalost, nismo uspeli da dođemo do cilja“, zaključio je fudbaler Zvezde.

Ostavi komentar

Translate »