FSS mora Arapima da plati „reket“ od milion evra ako želi da Vladan Milojević bude selektor Srbije?

Al Ahli neće pustiti Vladana Milojevića bez obeštećenja jer mu ugovor važi još pola godine * Arapi će tražiti oko milion evra za raskid saradnje sa srpskim trenerom.

Fudbalski savez Srbije (FSS) moraće da plati milion evra obeštećenja ako želi da angažuje Vladana Milojevića na mestu selektora A reprezentacije.

Nekadašnji trener Crvene zvezde najozbiljniji je kandidat da nasledi Ljubišu Tumbakovića na klupi „orlova“, ali problem predstavlja važeći ugovor sa Al Ahlijem iz Saudijske Arabije.

Ništa od otkaza

Milojević je prošle zime sa klubom iz Džede potpisao ugovor na godinu i po vredan 2,5 miliona evra po sezoni. Uslov za saradnju je bio da mu polovina ukupnog garantovanog novca (oko 3,7 miliona evra) bude isplaćena odmah. Al Ahli je pristao i platio oko 1,8 miliona evra da bi dobio Milojevića.
Da bi srpski trener raskinuo ugovor koji važi do leta, saudijski klub traži obeštećenje.

– Vladan žarko želi da postane selektor Srbije i već danima je kao na iglama očekujući zvaničan poziv iz FSS i konačnu ponudu. Zasad su u FSS samo ispipavali teren i proveravali njegovu zainteresovanost. Milojević je odgovorio da ga ne zanima ni dužina ugovora, ni plata, ni visina premije, već samo da dobije odrešene ruke i da se jasno definišu ciljevi i zadaci. Međutim, preneo je predstavnicima FSS da ga Al Ahli neće pustiti džabe, jer mu je ostalo još šest meseci ugovora. Prema nezvaničnim informacijama, Arapi će tražiti oko milion evra obeštećenja – kaže izvor blizak Milojeviću.

Da se Al Ahli neće lako odreći srpskog trenera dokaz je i izjava sportskog direktora kluba iz Džede Tarika Kajala, do kog su stigle glasine da je Milojević prvi pik za selektora „orlova“.

– Vladan nastavlja posao sa nama. Vesti o njegovom odlasku su netačne – rekao je Kajal.

Posle njegovih reči šokantna je bila vest, koju je juče objavio Skaj sport, da je Milojević pred otkazom. Njemu su, naveo je ovaj portal, čelnici kluba saopštili da će dobiti otkaz ako ne trijumfuje u sledećoj utakmici u prvenstvu. Razlog za nezadovoljstvo bio je poraz od poslednjeplasiranog Damaka (4:3) u 7. kolu nacionalne lige.

– Ma to su samo novinske spekulacije, nema od toga ništa. Milojevićev tim je u vrhu tabele, a raspored mu je takav da bi vrlo lako mogao da osvoji svih devet bodova u naredna tri kola. Ako padne odluka da Milojeviću ponudimo mesto selektora, očigledno je da ćemo morati da platimo. S druge strane, potpredsednik FSS Marko Pantelić, koji je zadužen za razgovore s kandidatima za selektora, nije još pregovarao ni sa jednim trenerom – kaže izvor iz FSS.

Rasplet do nedelje

Čelnici FSS zasad se nisu oglašavali čak ni o statusu aktuelnog selektora Ljubiše Tumbakovića. Očekuje se da s njim već danas ili sutra bude postignut sporazumni raskid ugovora. Tako bi se otvorio prostor za završne pregovore s njegovim naslednikom.
Izvršni odbor FSS obavezao je Marka Pantelića da do 15. decembra izađe sa konačnim predlogom za selektora koji će voditi Srbiju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: