FSS smenjuje selektora Tumbakovića, ali i sportskog direktora FSS?

Selektor Ljubiša Tumbaković i sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Vladimir Matijašević mogli bi da plate ceh toga što „orlovi“ propuštaju još jedno Evropsko prvenstvo.

Iako su obojica pre samo godinu i po dana došli u FSS, očigledno je da bi njihovim odlaskom trebalo da se prinese „žrtva“, a dolaskom Vladana Milojevića za novog selektora da se izgradi alibi kako se čelnici srpskog fudbala trude da ipak „orlove“ odvedu na Mundijal u Katar.

Mediji su praktično već ustoličili Milojevića na mesto novog selektora, ali…

Isti su objavili i da je navodno postavio ultimatum da Vladimir Matijašević, s kojim je svojevremeno sarađivao u Čukaričkom, mora da ode s funkcije sportskog direktora.

Novinari koji su pratili Čukarički u vreme saradnje tandema Milojević – Matijašević tvrde da nikada u javnosti nije viđen bilo kakav njihov sukob i da je spolja delovalo da besprekorno sarađuju.

Izvori iz kluba su potvrdili da su njih dvojica imali pojedina neslaganja, što je manje-više normalno, ali da nikada to nije izašlo iz okvira profesionalnih odnosa.

Matijašević je čak i po završetku saradnje Milojevića sa Čukaričkim, dok je bio trener u Grčkoj, preporučio njega kao trenera generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću.

Vrhu FSS izgleda više smeta to što je Matijašević među retkima koji nema problem da otvoreno priča o problemima srpskog fudbala, a poznato je i da se nije libio da kaže i kako je kapiten Aleksandar Kolarov neposredno pred meč sa Škotskom nekorektno odlučio da posluša klub i ne izađe na teren.

Zbog toga je u medije i plasiran takozvani spin da ga Milojević ne želi, jer bi teško drugačije mogla da se opravda smena nekoga ko je mnoge reprezentativce (od Milivojevića do Nastasića i Gaćinovića) uspeo da ubedi da se vrate u nacionalni tim.

Novi selektor još nije pristao

Vladan Milojević još uvek nije prihvatio ponudu FSS. Bivśeg trenera Crvene zvezde koči to što bi saudijskom Al Ahliju moralo da se isplati obeštećenje ukoliko bi ugovor raskinuo godinu dana pre roka. Iako bi to bio ceh koji bi platio FSS, Milojević se nezvanično premišlja i zbog toga što bi takvim potezom verovatno sebi zatvorio vrata na Bliskom Istoku, jer bi tamo počeo da se ubraja u trenere koji nisu želeli dugoročno da rade već da samo obrnu jedan krug kako bi na brzinu zaradili viosku svotu novca koje arapski klubovi ne štede.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: