Frka za evro licencu: Lučani na čekanju, Nišlije digle glas protiv „rekordera u dugovanjima“

Borba za licencu – „Brine nas činjenica da pojedini fudbalski klubovi, koji su dugogodišnji rekorderi u dugovanjima i čiji su računi godinama u blokadi, sada bukvalno „preko noći“ pronalaze novac i deblokiraju račun“, poručuju Nišlije

Sastanak komisije za licenciranje Fudbalskog saveza Srbije na kojoj je trebalo da bude odlučeno ko će, posle Partizana, Zvezde i Vojvodine, dobiti licencu da se naredne sezone takmiči u Evropi, u sredu je odložen, a novi termin biće naknadno objavljen.

Komisija je na pomenutom sastanku trebalo da razmatra o dodeli licence četvrtoplasiranom timu Superlige, ekipi Mladosti iz Lučana, ali kako taj klub, za sada, ne ispunjava potrebne uslove, doveden je u pitanje njegov “izlazak” u Evropu.

Navodno, u pitanju su neizmireni dugovi Lučanaca prema državi na ime poreza i ostala dugovanja koja koče da Mladost ispuni svoj san.

U međuvremenu, grad Niš, koji određenim sredstvima pomaže rad Fudbalskog kluba Radnički, oglasio se i izrazio sumnju u rad Komisije FSS i dodele licence Lučanima.

Podsetimo, Radnički je Superligu završio kao peti i ukoliko Mladost “izvisi” za licencu, Nišlije su prve u redu da je dobiju.

Saopštenje Grada Niša prenosimo u celosti.

Fudbalski klub Radnički Niš je gradski klub i stoga smo izuzetno zabrinuti zbog najnovijih dešavanja u vezi sa dobijanjem evro licence. Kao Grad uvek smo se trudili da pomognemo FK Radnički da prevaziđe finansijske probleme koje je imao u prethodnom periodu kako bi nesmetano mogao da se takmiči u domaćoj fudbalskoj ligi i kako bi poštovao sve zakone naše države. Iz tog razloga brine nas činjenica da pojedini fudbalski klubovi, koji su dugogodišnji rekorderi u dugovanjima i čiji su računi godinama u blokadi, sada bukvalno „preko noći“ pronalaze novac i deblokiraju račun. Smatramo da ne bi bilo dobro da se ignorišu zakoni naše Republike i da je potrebno da se pravila poštuju u kontinuitetu, a ne samo onda kada pojedincima to odgovara. Fudbal nije samo igra na terenu već i rezultat domaćinskog poslovanja klubova i ispunjavanje zakonom predviđenih obaveza.

Kao Grad zabrinuti smo razvojem situacije i mogućnošću da licenca pripadne klubu koji godinama radi „na crno“. Ukoliko se to zaista bude dogodilo, definitivno će se nagraditi nepoštovanje države i njenih zakona. Podaci kojima raspoležemo govore da je niški Fudbalski klub Radnički samo u poslednja dva meseca platio oko 9 miliona dinara na ime poreza Republici Srbiji, kao i 30 miliona dinara za zaostala dugovanja iz prošlosti.

Grad Niš nastaviće da podržava niški sport i sportiste i  iskreno se nadamo da će poštovanje zakona ove države biti nešto što je iznad svega – navodi se u saopštenju člana Gradskog veća za sport Branislava Kačara.

Izvor i foto Telegraf

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: