Dragoslav Šekularac: Silna sopštenja nanose štetu Zvezdi

Dragoslav Šekularac tvrdi – Ovo nanosi nesagledivu štetu Zvezdi kojoj je neophodan tim za Evropu, a ne za Superligu. Snagu moramo da pokažemo na terenu

Na saopštenje Crvene zvezde, u kojem su na osvajanju titule čestitali fudbalskom savezu Srbije i predsedniku Slaviši Kokezi, je reagovao i jedan od legendarnih igrača crveno-belih Dragoslav Šekularac.

  • Gledam kako se ono što su generacije stvarale decenijama urušava neshvatljivim saopštenjima koji nanose nesagledivu štetu ugledu i imidžu Crvene zvezde – ističe druga Zvezdina zvezda i naglašava.- To nije i ne sme biti manir kluba koji je postao najveći zato što je imao mudre i sposobne čelnike, a ne one koji su stvarali neprijatelje. A ova Zvezda je otvorila milion frontova, tražeći krivce u drugima za svoje propuste.

Titula je izgubljena posle poraza od Voždovca i od tada je Zvezdan Terzić krenuo sa saopštenjima.

  • Mene je kao zvezdaša bilo sramota posle svih tih napada, jer jedina istina je ona na terenu, a tamo su se videli svi promašaji i propusti ljudi koji su odgovorni za formiranje tima. Za razliku od Partizana, što je meni teško da priznam, napravili smo mnogo promašaja u kupovini igrača,pre svega stranaca veoma sumnjivog kvaliteta. I to se najbolje videlo u najačim utakmicama. Izgubili smo dva derbija, a mogli smo i treći da nismo postigli gol iz gol auta. I sada kako bi sakrili ono što se ne može sakriti, „pljujemo“ Fudbalski savez, omalovažavamo Partizan i samo sebe mažemo blatom. Sećam se nekih drugih vremena, to nije bio manir Crvene zvezde, naprotiv. Mi smo bili primer kako se jedan klub ophodi prema rivalima, instituciji Saveza. Sada vidim da imamo veće katolike od Pape, ljude koji nisu zvezdaši a vode Zvezdu. S druge strane krivo mi je zbog navijača, poznajem sve vođe, poštujem ono što čine za Zvezdu, snagu koju daju timu, ali kada nemaš kvalitet na terenu…

Sledi finale Kupa, pa utakmice u evropskim kvalifikacijama.

  • Čujte, kada u medijima više izlaze slike čelnika Zvezde nego njenih igrača, onda tu nešto nije u redu sa klubom. Mene bi kao funkcionera bilo sramota da su igrači u mojoj senci. To Zvezda nikada sebi nije dozvoljavala.A kada se priča o timu, Zvezdi treba tim za Evropu, a ne za Srbiju. Zvezdu samo Evropa čini velikom. Tek tamo se vidi da su svi napadi i optužbe na Savez i njegove institucije, Partizan i ostale klubove, potpuno besmisleni. Zvezdin navijač hoće velike evropske utakmice, a sa ovakvim načinom rada, pogrešnim procenama i stalnim sukobima, to se ne postiže.

Na kraju se osvrnuo na Skupština kluba koja će biti ubrzo održana.

  • Dolazim na Skupštinu, naravno. I nemam ništa protiv Terzića, dobiće moj glas, ako treba. Lepo se oblači, ima stila, vidim i energiju, ali on mora da zna da ovo što sada radi nije dobro za Crvenu zvezdu.Zvezda svoju sliku treba da stvara na terenu, jer tamo se sve vidi, a ne da se pravi rijaliti od kluba.Zvezda je institucija,a do statusa najvećeg kluba svakako nije stigla sramnim saopštenjima i optužbama na račun sve i svakog, nego snagom na terenu. A tamo smo bili slabi i to je istina koja boli svakog zvezdaša, mene prvog – zaključio je Dragoslav Šekularac.

Izvor i foto Novosti

 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: