Đoković: Problem traje već godinu i po dana, nisam mogao…

Problem od ranije – Novak Đoković rekao je da ga povreda lakta, zbog koje je bio prinuđen da se povuče sa Vimbldona, muči već godinu i po dana.

„Nije rame, nego lakat koji me muči već godinu i po dana. Zbog toga sam morao da predam Vimbldon. Pokušao sam sve da ga oporavim od utorka i bio sam sposoban da igram nekih 30 minuta. Kod forhenda i servisa sam osećao najviše i nije bilo svrhe da nastavim“, iskren je bio Novak.

Srbin je uprkos bolovima, koji su ga mučili i u spomenutom duleu sa Adrijanom Manarinom, odlučio da pokuša da igra, ali je već na startu drugog seta, pri vođstvu Tomaša Berdiha (7:6, 2:0), odlučio da bi bilo najpametnije da preda.

Đoković je zbog vremenskih uslova, ali i najblaže rečeno čudne odluke organizatora, morao da igra dan za danom, što je samo dodatno pogoršalo bol. Zbog istog problema nije ga bilo ni na Mastersu u Majamiju.

Te okolnosti mi nisu pomogle, ali sam pokušao sve. Dva i po sata sam posle zagrevanja bio na stolu i jednostavno tretmani i terapije nisu pomogle. Nivo bola se nije smanjivao, već samo povećavao. Rastao je svakodnevno. Osetio sam na početku turnira, pokušao sve sa svojim fizioterapeutom i lekarima iz ATP, ali nisam mogao više da igram. Do ovog trenutka sam mogao da nastupam, sada više ne, a možda je uticalo što sam igrao dan za danom. Nisam razmišljao da ni ne počnem meč, želeo sam da pokušam„, dodao je Đoković.

Nažalost, zbog ovakvog raspleta situacije, odnosno prve predaje Đokovića na Grend Slemovima posle više od osam godina, i poraza od Endija Rodika na Australian Openu, na povratak na presto ćemo morati još, malo, da sačekamo.

S druge strane, Berdih će u polufinalu igrati sa Rodžerom Federerom, koji je rutinski porazio Miloša Raonića, dok će se u drugom sastati Sem Kveri i Marin Čilić.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: