Vreme je za pauzu – Novak Đoković je predao Berdihu meč četvrtfinala Vimbldona, posle čega je izjavio da je vreme za nešto dužu pauzu od tenisa.

„Ovo je povreda koju vučem duže vreme, zapravo godinu i po dana. Nažalost, u poslednjih nekoliko meseci povreda je eskalirala. Poslednje tri nedelje sam igrao gotovo svaki dan. Što više igram, što više serviram, to se nivo povrede povećava, pogoršava. Nažalost, morao sam da završim ovogodišnji Vimbldon na način na koji sam završio – predajom. To je jako ružno i nepoželjno i za mene, i za gledaoce, i za turnir… Pogotovo u četvrtfinalu… Ja sam svega toga svestan. Zato sam i izašao na teren da pokušam“, rekao je Novak za RTS.

Novak je izašao na teren uprkos terapijama.

„Juče sam igrao meč protiv Manarina i već sam u tom meču počeo da osećam nelagodnost. I uprkos svim tretmanima, terapijama, i lekovima, koje inače ne volim da konzumiram, ali koji su bili kratkoročno rešenje prethodnih godinu dana, i delovali, težina povrede je preovladala i nisam uspeo da ne osetim bol. Kod servisa i kod forhenda, pogoršalo mi se stanje u prethodnih 48 sati. Okolnosti da igram dan za danom nisu mi išli na ruku. Jednostavno, moram da prihvatim situaciju onakvu kakva jeste. Ono što mi predstoji jesu konsultacije sa ortopedima, sa specijalistima, doktorskim timom, ljudima koji me okružuju, kako bi našli najbolje moguće rešenje“, kaže Novak.

Povrede ovog tipa često mogu da zakompliku karijeru, ali Novak smatra da nije kraj.

„Iskreno, ne osećam da je kraj iza ugla. Spominjao sam da sam verovatno jedini igrač, od aktivnih igrača iz vrha, koji nije imao neku dužu pauzu. Kada kažem dužu, mislim na pauzu dužu od dva meseca. Federer, Nadal i Mari, svi su imali neke pauze zbog povreda. Ja sam ušao u sezonu razmišljajući o malo dužoj pauzi. Međutim, kada je krenula sezona, nisam mogao da idem protiv sebe, protiv svojih principa. Možda je i navika… Ceo život se bavim ovim sportom. Od kad sam krenuo da se profesionalno bavim tenisom, od 18. godine, zapravo nisam preskočio nijedan grend slem. Možda je vreme da malo promislim, da uzmem u obzir i razmatram tu malo dužu pauzu. Što zbog lakta, što zbog celokupne situacije. Možda je to sada potrebno…“, rekao je Novak za RTS.

„Rekli su da postoji mogućnost da će možda da mi predlože operaciju, ali dok god reagujem na lekove antiflamatorne, da je to dobro. Ja ne mislim da je to dobro. Da li neko reže, seče sa operativnim alatom ili se trujem preko pilula – na isto mi dođe“, nije zadovoljan najbolji srpski teniser.

Ipak, jedno je sigurno – Novak će se odmoriti od tenisa.

„U svakom slučaju, ni jedno ni drugo rešenje nije baš najbolje, ali ono što je sada logično rešenje to je neka vrsta odmora, malo duže pauze. To je nešto što sam uzimao u obzir u poslednje vreme više puta“, rekao je Novak.

Izvor RTS

Ostavi komentar

Translate »