BRUKA Studenti-košarkaši, gde su vam ponos i ljubav prema Srbiji?

Bruka u srpskom sportu – Košarkaška reprezentacija Srbija će na predstojećoj univerzijadi igrati bez 26 igrača! Da, dobro ste pročitali, 26 košarkaša, najviše iz naših udarnih klubova – Crvene zvezde, Partizana, FMP-a i Mege – odbilo je da igra od 18. do 31. avgusta u Kineskom Tajpeju. Odbili su da igraju za svoju zemlju Srbiju.

A hoćete li njihova opravdanja izostanaka? Evo samo najbizarnijih: pripremam sam se za sledeću sezonu, ljut sam što nisam na prvobitnom spisku, bolestan sam, povređen…

Deco, gde su se izgubili patriotizam, ponos, dostojanstvo, želja da u Aziji čujete “Bože pravde”, da pobedite i vratite se sa zlatnom medaljom? Problem je širok, društveni, i prevazilazi okvire sporta. Generacije i generacije su naučene da vole državu u kojoj su rođene, bez obzira da li se zvala Jugoslavija, Srbija i Crna Gora ili Srbija.

Da li je to došao novi trend, pa se roditelji i menadžeri plaše da će njihove zlatne koke za mesec i po, koliko traju pripreme i turnir, izgubiti šansu da zarade? Ili možda mladići više vole da sa neke egzotične destinacije na društvenim mrežama šalju selfi pozdrave. Uz neku atraktivnu cicu, razume se. Da vizuelni efekat bude bolji.

Grešite, mame i tate, ako tako mislite. Pre će se to vašoj deci vratiti kao bumerang. A ako su oni samostalno doneli tu odluku, napravili su veliku grešku. Ne može se odmah u A tim pored Teodosića, ne može se na fakultet sa preskočenim razredima osnovne škole.

Košarkaška Srbija će pamtiti leto 2017, univerzitetski reprezentativci su odbili dres države koji im je ponuđen. I obrukali najviše sebe.

Izvor i foto Blic

Pročitajte i ovo:

One Thought to “BRUKA Studenti-košarkaši, gde su vam ponos i ljubav prema Srbiji?”

  1. Luka

    Najlakse je da krivicu prebacimo na igrace. Nije bas slucajnost da 26 njih odbije da igra za repku. Ili je uradjeno po nalogu agenta-monopoliste Miska, jer se mozda zavadio sa Todorovicem, a ovaj trener je inace poznat po losim odnosima koje ima sa igracima, samo sto to u njegovom klubu to moraju da trpe, a u repki bas I ne. A zna se kako je I dosao na mesto selektora, preko noci uz kumovske veze. Realno, ne bi bilo toliko otkaza da je neko drugi bio postavljen za selektora. Nego, uvek je najlakse okriviti igrace, jer oni inace sve mogu I moraju da trpe. Dajte da cujemo sta igraci imaju da kazu, I to oni, koji su godinama sva svoja leta provodili uz reprezentaciju. Do sada nikada nije bilo ovoliko otkaza, I razlog postoji, a svakako da to nisu ovi izmisljeni izgovori. Riba smrdi od glave!

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: