Atletičarima još sedam medalja na Balkanijadi u Novom Pazaru

Na Balkanijadi još sedam medalja – Srpski atletičari tokom vikenda osvojili su 20 medalja na Balkanskom prvenstvu u Novom Pazaru, pošto su se tokom današnjih takmičenja okitili sa sedam odličja.

Atletičari su juče osvojili četiri zlata, jedno srebro i dve bronze, što je Srbiju dovelo do drugog mesta na zbirnoj listi po osvojenih medalja. Ipsred Srbije našla se reprezentacija Rumunije, koja ima osvojene 23 medalje, a na trećem mestu je Grčka sa 19 medalja.

Tokom jučerašnjeg takmičenja, Sanja Ristović u sedmoboju je zauzela treće mesto sa ukupno 4.518 bodova. a potom je Amela Terzić osvojila još jednu zlatnu medalju u trci na 1.500 metara, pred punim stadionom i ogromnim ovacijama publike i prisutnih.

„Zadovoljna sam još jednom pobedom koja će mi puno značiti za samopouzdanje pred Svetsko prvenstvo u Londonu. Danas su bili i bolji uslovi za takmičenje i drago mi je što sam obradovala navijače u mom gradu“, rekla je Terzićeva posle trke.

Teodora Simović bila je treća u trci na 5.000m sa rezultatom 17:46,92.

Branko Pauković osvojio je zlato u bacanju koplja sa daljinom od 75,82 metara. Momak koji se snažno borio dva dana u deset diciplina, Aleksandar Grnović osvojio je najsjajniju medalju sa 7.225 bodova. On je oborio nekoliko ličnih rekorda u ova dva dana, što mu je omogućilo da postane prvak Balkana.

U skoku udalj, Milici Gardašević je za tri centimetara izmaklo prvo mesto, te je ona sa daljinom od 6,48 metara zauzela drugu poziciju.

Na kraju takmičenja, mušta štafeta 4×400 metara osvojila je zlato, pošto je u trku završila za tri minuta i 15, 92 sekunde.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: