Krilni centar Crvene zvezde biće u sastavu tima sveta za utakmicu sa timom Sjedinjenih Američkih Država, koja će biti odigrana u Portlandu 7. aprila

TALENTOVANI košarkaš Crvene zvezde Boriša Simanić (18 godina, 207 cm) nastupiće na ovogodišnjem „Nike hoops summit“, tradicionalnoj smotri najperspektivnijih svetskih mladih igrača.

Krilni centar našeg šampiona biće u sastavu tima sveta za utakmicu sa timom Sjedinjenih Američkih Država, koja će biti odigrana u Portlandu 7. aprila. Revijalni meč predstavlja izlog momaka uzrasta do 19 godina za NBA ligaše, koji svake godine pomno prate igrače iz svih krajeva sveta.

Poziv je stigao i krilu Mega Leksa, Nemcu Kostji Mušidiju (18 godina, 194 cm), koji je ove sezone igrao prilično dobro za tim iz Sremske Mitrovice u ABA ligi.

U timu sveta igraće bekovi: Šaj Gildžijus-Aleksander, Lindel Viginton, Nikejl Aleksander-Voker (Kanada), Angus Glover (Australija), krila i krilni centri Tadas Sedekerskis (Litvanija), Er Džej Beret (Kanada), Kostja Mušidi (Nemačka), Boriša Simanić (Srbija), Ajzeja Hartenštajn (Nemačka) i centri Felipe Dos Anžos (Brazil), Nik Ričards (Jamajka) i Ikečukvu Obijagu (Nigerija).

Mnogi NBA igrači učestvovali su na „Nike hoops summit“, a od srpskih košarkaša na ovom takmičenju oprobali su se Nikola Jokić, Boban Marjanović, Aleksandar Cvetković, Stefan Pot…

Izvor i foto: Novosti

Ostavi komentar

Translate »