Zvezda i Mega šalju talente na Džordanov kamp u Barseloni

Talente Mege i Zvezde ćemo videti na prozivci gde će se pojaviti 40 najtalentovanijih klinaca iz cele Evrope, a nakon završnog filtera samo će desetorica otputovati u Bruklin na skup najvećih talenata sveta.

Svake godine mladi košarkaši iz Srbije dobijaju priliku da budu deo društva najtalentovanijih igrača u svom uzrastu i članovi elitnog Džordanovog kampa, gde su otkrivene mnoge današnje zvezde NBA lige.

Ove sezone, kako saznaje MOZZART Sport, čast srpskih klubova s Jadrana braniće dvojica momaka iz Mega Leksa i jedan igrač Crvene zvezde. Klub iz Sremske Mitrovice predstavljaće centri – Aleksandar Langović (16, 204) i Amar Mehić (16, 209), te bek crveno-belih Lazar Živanović (16, 195), koji se letos vratio na Mali Kalemegdan iz Reala.

Oni su izabrani da budu deo grupe od 40 najvećih talenata iz cele Evrope na trodnevnom kampu u Barseloni. Iz cele selekcije samo će desetorica biti izabrani u konačni sastav koji će putovati u Bruklin (14. april, Barklajs Centar) na utakmicu najvećih svetskih talenata uzrasta do 16. godina.

Evropska filtracija nadarenih momaka počeće u petak, gde će svi zajedno trenirati u lokalnoj hali. Za nedelju od 21 čas u dvorani Blaugrana zakazana je i finalna utakmica, posle koje će biti određeno ko putuje u Bruklin.

Prošle sezone Srbiju su u Bruklinu predstavljali Marko Pecarski, tada igrač Mega Leksa, sada u Bajernu, te Filip Petrušev iz Baskonije.

PIŠE: Nikola Stojković (nikolaS_sN)

(FOTO: MN Press)

Izvor: Mozzartsport

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: