Selekcija bivše SFRJ je ovek aktuelna tem, posebno za Jugonostalgičare.

Ako se za neki sport može reći da je ‘broj jedan’ u svim bivšim zemljama SFRJ onda je to košarka, a mnogi se pitaju gde bi nam danas bila granica da se bivša država nije raspala.

Često smo čitali tekstove kakav bi to fudbalski tim bio sa Modrićem, Džekom, Ivanovićem, Pjanićem, Rakitićem, Kovačićem, Handanovićem i drugima. Čini se da to nije ni približno kakva bi to košarkaška sila bila, ‘drim-tim’ bi bez sumnje imao rivala po meri, nekoga ko može da ih pobedi.

To bi bio ‘balkanski drim-tim’, a ono što je još zanimljivije veoma mlada ekipa sa velikim brojem NBA igrača i evropskih zvezda. Iz NBA lige za selekciju Jugoslavije konkurisali bi Bojan Bogdanović (Vašington), Damjan Rudež (Orlando), Mario Hezonja (Orlando), Jusuf Nurkić (Portland), Mirza Teletović (Milvoki), Nemanja Bjelica (Minesota), Nikola Jokić (Denver), Boban Marjanović (Detroit), Nikola Vučević (Orlando), Dario Šarić Filadelfija), Nikola Peković (Minesota), Goran Dragić (Majami), Ivica Zubac (LA Lejkers) i Dragan Bender (Finiks). Takođe, tu su i evropske zvezde poput najboljeg igrača ‘Starog kontinenta’ Miloša Teodosića, Bogdana Bogdanovića, Luke Dončića, Ante Tomića i Ante Žižića. Izaberit najboljih 12 i slobodno izazovite Amere…

HotSport je pokušao da izabere prvu petorku sa izmenama i selektorom, a današnja Jugoslavija bi izgledala ovako:

Plej – Miloš Teodosić
Bek – Bogdan Bogdanović
Krilo – Bojan Bogdanović
Kr. centar – Nikola Jokić
Centar: Nikola Vučević

Na klupi: Goran Dragić, Mirza Teletović, Dario Šarić, Nemanja Bjelica, Mario Hezonja, Jusuf Nurkić i Luka Dončić.

Selektor: Željko Obradović.

HOT SPORT ANKETA

Izvor i foto: HotSport

Ostavi komentar

Translate »