Bolje u napadu ili nema rezultata – Košarkaši Crvene zvezde protiv UNIKS-a u Evroligi biće bez pomoći Stefana Jovića jer je obnovio povredu leđa, potvrdio je danas trener Dejan Radonjić.

  • Jović neće igrati, bio je bolje pred Budućnost, počeo sa radom, ali je tokom meča u Podgorici opet osetio problem sa leđima. Sutradan posle utakmice skoro da nije mogao da hoda. Duže ima tih problema i pokušaćemo da od njega dobijemo neki maksimum do kraja sezone – rekao je Radonjić na konferenciji za medije u KOMBANK areni.

Radonjić je dodao da Jović već duže vreme ima problema sa leđima i da mu se povreda stalno vraća.

– Jović je sa određenom problematikom došao u Zvezdu, probali smo da ga dovedemo do nivoa da kvalitetno učestvuje u uspesima. Kao plod potrošnje desilo se to sa leđima i uprkos njegovoj želji jednostavno nije najspremniji.

Kako je naveo, ponosan je što je ekipa došla u situaciju da odlučuje o plasmanu u četvrtfinale Evrolige.

– Želimo da pobedimo UNIKS, veoma interesantan i kvalitetan tim na čelu sa Lengfordom, a tu su I Kolom i Parahuski. Bez obzira na rezultat meča u Bambergu, naša zelja i motiv su veliki da savladamo UNIKS. Neophodno je da odigramo dobro, ne samo odbranu, već i u napadu.

Prema njegovim rečima veliki broj utakmica utiče na oscilacije.

– Trenutno se nalazimo u najtežem rasporedu do sada i prirodno je da ima oscilacija. Bilo je mnogo putovanja, a da je raspored mečeva bio drugačiji možda bi i učinak bio bolji. Jasno je da procenti šuta nisu dobri, da neki igrač nije odigrao najbolje, ali niti mozemo da se odmorimo, niti pripremimo – zaključio je Radonjić.

Utakmica 29. kola Evrolige između Crvene zvezde i UNIKS-a igra se od 19 sati u KOMBANK areni.

Izvor i foto Sportski žurnal

Ostavi komentar

Translate »