Zbog čega je smenjen Slavoljub Muslin

Slavoljub Muslin smenjen je sa mesta selektora Srbije jer FSS nije želeo da rizikuje i izgubi talente poput Sergeja Milinković-Savića i Nemanje Radonjića.

Muslin je smenjen nekoliko nedelja nakon što je izborio sa Srbijom prvi plasman na neko takmičenje posle osam godina.

Pre i posle utakmice u Beču protiv Austrije mnogo ljudi me je pitalo zašto Marko Arnautović ne igra za Srbiju. Niko nije rekao da je kriv neki bivši selektor, svi su rekli da je krivo rukovodstvo Saveza. Istine radi, FSS je tada želeo da Marko igra za Srbiju, a koliko znam želeo je i Marko. Nije bio pozvan i izabrao je drugu reprezentaciju. A ko bi bio kriv da su Milinković-Savić, Veljković, Radonjić za šest meseci otišli da igraju za drugu reprezentaciju? Kokeza i Bunjevčević. Zato je došlo do razlaza. Ti momci su budućnost srpskog fudbala i nismo hteli da dopustimo da ne igraju za Srbiju„, rekao je predsednik FSS Slaviša Kokeza za Nedeljnik.

Odbio debitante

On je dodao da je od Muslina traženo da ti momci samo debituju za A tim na azijskoj turneji, kako bi ih Srbija obezbedila za sebe i da niko nije tražio da ih vodi na Mundijal u Rusiju, ali da je on to odbio.

Za nas je to bilo nerazumljivo i nismo hteli da prihvatimo. Imamo odgovornost za budućnost srpskog fudbala i ti momci treba da donesu mnogo radosti naciji i kada Kokeza više ne bude predsednik FSS, a Muslin selektor„, istakao je Kokeza.

Prvi čovek FSS je kao primer Muslinovog odbijanja naveo njegov komentar posle utakmice Lige Evrope izmedju Nice i Lacija, na kojoj je Milinković-Savić postigao dva i namestio jedan gol.

Tada mi je rekao da je Sergej bio jedan od najgorih na terenu. Mislio sam da ga nisam dobro čuo, pitao sam ga pričamo o utakmici Nica – Lacio na kojoj ste vi bili, a on kaže: Da, bio je jedan od najgorih na terenu„, rekao je Kokeza.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: