Mladen Krstajić vodi „Orlove“ u Rusiji?

Vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije Mladen Krstajić vodiće nacionalni tim na Svetskom prvenstvu u Rusiji, piše Sportski žurnal.

Krstajić je reprezentaciju vodio na dva prijateljska meča, protiv Kine i Južne Koreje, a do Muslinovog odlaska bio je član njegovog stručnog štaba.

Kako piše Sportski žurnal pitanje je dana kada će na Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije biti odlučeno da Mladen Krstajić dobije poverenje da „Orlove“ predvodi na Svestskom prvenstvu u Rusiji.

Nekadašnji reprezentativac Srbije u dosadašnjoj karijeri nikada nije samostalno radio kao trener. Osim statusa vršioca dužnosti selektora, Krstajić je i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Krstajić je posle odlaska Slavoljuba Muslina vodio „Orlove“ na azijskoj turneji u novembru kada su ostvarene pobede nad Kinom (2:0) i remija protiv Južne Koreje (1:1).

Pred njim će biti postavljena tri zadatka, da ekipa ne podbaci na Mundijalu kao što je to bio slučaj 2006. i 2010. godine, već da se prođe grupna faza, kao i da se oformi respektabilan sastav za naredna takmičenja.

Kao kandidati za selektora Srbije pominjani su još i Dragan Stojković,  Aleksandar Stanojević, Ivan Jovanović i Veljko Paunović.

Srbija će se na Mundijalu u Rusiji takmičiti u Grupi E zajedno sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: