Matiji Nastasiu treba zahvaliti – Zahvaljujući donaciji od 100.000 evra reprezentativca Srbije Matije Nastasića renovirano je Dečje odeljenje Opšte bolnice u Valjevu, prenose ‘kolubarske.rs’.

Dečje odeljenje bilo je zapušteno i ruinirano jer se godinama nije ulagalo, o čemu je javnost već nekoliko puta bila obaveštavana.

Sada ovo odeljenje izgleda sasvim drugačije i pruža daleko bolje i humanije uslove za boravak i za rad, dostojno i pacijenata i zdravstvenih radnika.

Štoper Šalkea zbog obaveza nije bio na Dečjem odeljenju, ali je, kako rekoše njegovi roditelji majka Tanja i otac Marko, srećan i ponosan što je ovo odeljenje dobilo novi izgled.

„Videvši na fotografijama, koje smo mu poslali, kako izgleda Dečje odeljenje Matija je odmah prihvatio predlog da pomogne da se rekonstruiše. Bili smo stalno u kontaktu dok su trajali radovi, video je kako Dečje izgleda danas i prezadovoljan je zbog toga što će sada najmlađi pacijenti imati bolje uslove za lečenje i oporavak. Ovo je prava stvar i novac je uložen na pravo mesto“, rekao je otac Marko.

Zahvaljujući Matiji i vrednoj donaciji za 40 dana urađena je zamena stolarije, postavljeni novi podovi, rekonstruisani sanitarni čvorovi i kupatila, molersko-farbarski radovi, zamenjena elektroinastalacija i rasveta.

Na donaciji su se zahvalili rukovodstvo i zaposleni u Opštoj bolnici, državni sekretar Ministarstva zdravlja Vladimir Đukić i gradončelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.

Slike novog izlgeda Dečjeg odeljenje Opšte bolnice u Valjevu možete pogledati OVDE.

Izvor i foto B92

Ostavi komentar

Translate »