Aleksandar Vučić Foto:TanjugAleksandar Vučić Foto:Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas sportistima, u novoizgrađenom Nacionalnom trening centru – Multifunkcionalnoj dvorani u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku, da će država nastaviti da ulaže u sport i do 2027. obradovati sportiste potpuno novim sadržajima i dvoranama.

„I zato vas samo molim da svom svojom snagom, energijom budete posvećeni. Vi jeste primer našim mladim ljudima, u vas gledaju naša deca i što više vi uspeha imate to ćete im biti i veći idoli. Hvala vam na svemu što ste učinili za našu zemlju“, rekao je Vučić sa sportistima koji su ga dočekali u novom trening centru.

„Beskrajno hvala na ogromnom angažmanu, na velikom trudu i mi ćemo nastaviti da ulažemo i verujem da ćemo do 2027. još mnogo vas obradovati potpuno novim sadržajima, potpuno novim dvoranama i siguran sam da ćete doneti još bolje rezultate“, poručio je Vučić.

Predsednik Srbije izjavio je danas da će Srbija, kada budu izgrađni objekti za vodene sportove i Nacionalni stadion u okviru Ekspa moći da se, zajedno sa još nekom zemljom, kandiduje da bude domaćin Olimpijskih igara.

On je tokom obilaska novog Nacionalnog trening-centra u Košutnjakurekao da još toga mora da se izgradi i da Srbija treba da ima dovoljno snažnu infrastrukturu, a kada se to bude uradilo, kako je rekao, „onda da se kandidujemo“.

U Nacionalnom trening-centru, Vučić je obišao sale za džudo, rvanje, tekvondo, streljanu, kao i sportsko-medicinski centar i istakao da su za njega ovo najlepše sportske prostorije koje imamo u Srbiji.

„Moram da kažem da nismo loše potrošili 20 miliona evra jer sad ovde možemo da stvaramo prave šampione za budućnost“, istakao je Vučić.

Sport.org.rs/tanjug/M.A/N.A

Ostavi komentar

Translate »