Bivši ukrajinski bokser Vitalij Kličko proglašen je za „večnog šampiona teške kategorije“ od strane Svetske bokserske federacije (WBC).

Aktuelni gradonačelnik Kijeva je šest puta bio šampion sveta, a kao profesionalac je ostvario 45 pobeda u 47 borbi, 41 nokautom.

„Podizao sam pojas koji je nekada pripadao Muhamedu Aliju i Majku Tajsonu. Važno je da čovek ima san, a on je učinio da se to i ostvari“, rekao je Kličko.

Ovaj doktor nauka svojevremeno je posedovao WBO, WBC i Ring pojaseve, a penzionisao se 2013. i posvetio politici.

„Ništa nije nemoguće. Rođen sam u Sovjetskom savezu, u velikoj zemlji u kojoj je profesionalni boks bio zabranjen. Kad sam 1986. godine video Tajsona kao najmlađeg svetskog prvaka u teškoj kategoriji rekao sam prijateljima: „Jednog dana ću se boriti sa bokserima kao što je on. Jednog dana ću biti svetski šampion u teškoj kategoriji“, dodao je Kličko.

Njegov brat Vladimir je bivši šampion sveta u WBA, IBF, WBO, IBO i Ring verzijama, izgubio je WBO pojas od Tajsona Fjurija u septembru 2015, nije dobio željeni revanš jer se Britanac povukao, a narednu borbu imaće 29. aprila 2017. sa drugim Britancem Entonijem Džošuom za IBF i WBA pojaseve.

Ostavi komentar

Translate »