Vitalij Kličko „večni“ šampion teške kategorije

Bivši ukrajinski bokser Vitalij Kličko proglašen je za „večnog šampiona teške kategorije“ od strane Svetske bokserske federacije (WBC).

Aktuelni gradonačelnik Kijeva je šest puta bio šampion sveta, a kao profesionalac je ostvario 45 pobeda u 47 borbi, 41 nokautom.

„Podizao sam pojas koji je nekada pripadao Muhamedu Aliju i Majku Tajsonu. Važno je da čovek ima san, a on je učinio da se to i ostvari“, rekao je Kličko.

Ovaj doktor nauka svojevremeno je posedovao WBO, WBC i Ring pojaseve, a penzionisao se 2013. i posvetio politici.

„Ništa nije nemoguće. Rođen sam u Sovjetskom savezu, u velikoj zemlji u kojoj je profesionalni boks bio zabranjen. Kad sam 1986. godine video Tajsona kao najmlađeg svetskog prvaka u teškoj kategoriji rekao sam prijateljima: „Jednog dana ću se boriti sa bokserima kao što je on. Jednog dana ću biti svetski šampion u teškoj kategoriji“, dodao je Kličko.

Njegov brat Vladimir je bivši šampion sveta u WBA, IBF, WBO, IBO i Ring verzijama, izgubio je WBO pojas od Tajsona Fjurija u septembru 2015, nije dobio željeni revanš jer se Britanac povukao, a narednu borbu imaće 29. aprila 2017. sa drugim Britancem Entonijem Džošuom za IBF i WBA pojaseve.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: